Appeltaart

-

Appeltaart

Wat heb je nodig

  • 150 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • ½ geraspte citroenschil
  • snufje zout
  • 2 eetlepels rum
  • 125 g bloem
  • 50 g maizena
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 750 g appels
  • 20 g roomboter
  • 50 g suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 30 g geschaafde amandelen

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 175 – 200 ° C.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes.

Mix de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg nu ook de citroenrasp en de rum toe.

Meng de bloem, maizena en bakpoeder door elkaar en mix dit door het beslag tot er een egale massa ontstaat. Schep het deeg in de taartvorm.

Smelt de roomboter en leg de plakjes appel op het deeg. Bestrijk de plakjes appel met de gesmolten boter. Meng de suiker, kaneel en geschaafde amandelen en strooi dit over de appels.

Bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin.

Lekker met een toefje slagroom ;-)

 

En zoals altijd, ook nu heb ik mijn taart niet volgens het originele – bovenstaande – recept gemaakt. Iets met het ontbreken van ingrediënten plus eigenwijs en zo.

Wat heb ik veranderd?

Voor het deeg heb ik geen citroenrasp maar citroensap gebruikt en de rum is vervangen door Liqor 43. Vooral dat laatste is een aanrader!

De geschaafde amandelen heb ik aangevuld met gehakte walnoten en rozijnen. De rozijnen heb ik laten wellen in oranjebloesem water (toko), maar dat was niet de meest handige actie (lees: minder lekker). Dit mengsel heb ik met de suiker gelijkmatig door de appelschijfjes verdeeld en op het deeg gelegd. Zonder het te besmeren met gesmolten boter.

 

Plaats reactie