Persconferentie: 2 november

2 november 2021: integrale persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge

Bron: printscreen Rijksoverheid @ Youtube

Persconferentie

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Persconferentie zoveel sinds de uitbraak van covid-91 in Nederland. Zoals gebruikelijk én tot grote ergernis van meerdere kamerleden was de inhoud van deze persconferentie uiteraard vooraf weer gelekt aan de media met de belangrijk(st)e punten. Altijd handig om deze informatie via de msm bij de burger alvast in te masseren en te kijken hoe men er op reageert. Toch?

Met steeds grotere weerstand heb ik de persconferentie en de vragen van de journalisten bekeken. Heb je iets gemist, de persconferentie inclusief de prangende vragen vind je hieronder.

 

Bron: Omroep Gelderland

Jinek

Natuurlijk heeft elk zichzelf respecterende talkshow een nabeschouwing van dit hele gebeuren. Ik had dit geskipt tót ik een opmerkelijke uitspraak van Marc Kaptein, medisch directeur bij Pfizer, voorbij zag komen. Dit triggerde mij dusdanig dat ik de uitzending van Jinek heb opgezocht.
Helaas is een registratie bij RTL XL nodig, maar een spam-accountje lost dat zo op ;)

 

Bron: RTL XL

De bijdrage van Marc Kaptein, daar ging het mij om, maar Marcel Levi liet een mooi tegengeluid horen op 11:49 minuten. En, hoewel Marcel voor vaccineren is, geeft hij aan dat de problemen die zich nu in de zorg voordoen niet(s) met corona te maken hebben maar met een falend beleid in de zorg.

En dan Marc Kaptein. Hij mocht vanaf 29:22 minuten aan de discussie meedoen. Maar mijn trigger lag op 33:30 minuten. Luister en huiver wat hij hier zegt over de boosterprik:

“Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we dat simpelweg nog niet weten. Het is het eerste vaccin tegen een coronavirus, dat hebben we nog niet eerder gedaan. We maken gebruik van een nieuwe techniek en we zijn continue aan het leren hoe het immuunsysteem reageert op het vaccin, hoe lang dat duurt en hoe solide dat is. Dus ik kan wel zeggen er komt geen vierde prik, maar eigenlijk weten we dat gewoon nog niet.”

Wanneer je iets nog niet weet en nog aan het leren bent hoe dat iets werkt, hoe noem je dat dan? Vervang nu iets door vaccin en stel de vraag nog eens.

Wouter de Winther zit met regelmaat in mijn allergiezone, maar dit keer was ik op sommige momenten toch positief verrast. Zeker in de discussie waarin Marc een soort van ‘wij van wc-eend’ uitspraken deed vanaf 31:03 minuut. Dit gaat over het advies van de Gezondheidsraad over de boosterprik (.pdf) voor iedereen onder de 60. Pfizer zorgt voor de data die bij de EMA wordt aangeleverd zodat de EMA de (tijdelijke) goedkeuring kan geven. Op basis hiervan geeft de Gezondheidsraad de adviezen. Alle leveranciers van de vaccins werken op deze manier. Correct me if I'm wrong.

Al met al was het een informatief half uurtje waarin mijn besluit alleen maar werd bevestigd.

Kijktip!

BLCKBX

Goed. De msm stond hier niet aan voor de nabeschouwing van de persconferentie. Wél had ik de live-stream van blckbx.tv aangeslingerd om een kritisch tegengeluid te horen.

 

Bron: BLCKBX.TV

Al ruim een jaar lang stelt onderzoeksjournalist Annelies Strikkers voor (bijna) elke persconferentie de vragen die de aanwezige journalisten nooit stellen. Op thehangingtree.nl kun je alle vragen vinden die ze heeft opgesteld voor 2 november én alle vorige persconferenties.

Weet jij welke vragen er ook daadwerkelijk gesteld én beantwoord zijn?

 

 

 

Reacties   

#2 RE: Persconferentie: 2 novemberMickey 08-11-2021 19:50

 

Hey R! :)

Alles goed met je?

Klopt helemaal voor wat de IC capaciteit betreft. Daarop sturen dan sta je al met 3-0 achter. Maar ook hier spreken M&H elkaar tegen. Afgelopen week in het coronadebat zei de één dat er gestuurd wordt op 'besmettingen' en de ander zei op ziekenhuisopnames.

En ik schoot spontaan in de lach met je opmerking over de doventolk :)


koffie digitalix zei:
Nope want de vragen die gesteld worden zijn toch nooit de vragen die gesteld moeten worden.
Het praatje van M&H is ondertussen zo bekend, dat de gebarentolk al halverwege was voordat M zijn mond opendeed.

NB. Aangezien 'Nederland' stuurt op IC capaciteit en daar de maatregelen op inzet, zouden er ook bij een grotere IC capaciteit problemen ontstaan omdat er dan pas in een later stadium ingegrepen wordt waardoor er al veel meer mensen ziek zijn.
Citeer
#1 https://koffiedigitalix.wordpress.com/koffie digitalix 08-11-2021 07:50

 

Nope want de vragen die gesteld worden zijn toch nooit de vragen die gesteld moeten worden.
Het praatje van M&H is ondertussen zo bekend, dat de gebarentolk al halverwege was voordat M zijn mond opendeed.

NB. Aangezien 'Nederland' stuurt op IC capaciteit en daar de maatregelen op inzet, zouden er ook bij een grotere IC capaciteit problemen ontstaan omdat er dan pas in een later stadium ingegrepen wordt waardoor er al veel meer mensen ziek zijn.
Citeer