Persconferentie: 2 november

2 november 2021: integrale persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge

Persconferentie

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Persconferentie zoveel sinds de uitbraak van covid-91 in Nederland. Zoals gebruikelijk én tot grote ergernis van meerdere kamerleden was de inhoud van deze persconferentie uiteraard vooraf weer gelekt aan de media met de belangrijk(st)e punten. Altijd handig om deze informatie via de msm bij de burger alvast in te masseren en te kijken hoe men er op reageert. Toch?

Vaccinatiestatus patiënten in het ziekenhuis

Vaccinatiestatus patienten in het ziekenhuis

1 november

De afgelopen maand zijn er weer zoveel bizarre dingen gebeurd, dat ik eigenlijk niet eens weet waar te beginnen. Morgen is er weer een persconferentie waarin opnieuw extra maatregelen aangekondigd zullen worden. Het aantal positief geteste mensen stijgt razendsnel en begint een beetje het ‘dansen met Janssen-effect’ te krijgen: na invoering van het CTB op 25 september jl. is het voor mensen die volledig gevaccineerd of hersteld zijn niet nodig om te testen voor toegang. Dit in tegenstelling tot mensen die niet gevaccineerd zijn. Zij moeten voor elk bezoek aan bijvoorbeeld een evenement, de bioscoop of de horeca even hun grijze celletjes laten kietelen.
De grote vraag is nu of er met de maatregelen verschil gemaakt wordt tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde mensen. Morgen weten we het ...