Custardtaart met blauwe bessen

Custardtaart met blauwe bessen

Raad eens waar wij zaterdag – ondanks het voornemen om nooit maar dan ook nooit meer op deze dag heen te gaan – waren? Juist. De kringlopen van ons dûrpke. Zowel deze als deze. En ik kan je zeggen, het is dit keer wéér niet gelukt. Eh, wat bedoel je? Nou, om met lege handen weer naar buiten te komen, hahaha.

Beste aankoop

Op zolder, onder een miniem laagje stof, staat al een taartplateau(tje) met een doorsnede van .. cm. Maar toen we op de serviesafdeling bij De Banken kwamen zag ik het exemplaar van de foto. Pure liefde. Inspiratie. Dat plateau moest wilde ik hebben. En zo geschiedde.

Verjaardag

Afgelopen dinsdag, de 15de, mocht ik weer een jaartje bijschrijven. Dat heb ik niet gevierd. Wél heb ik een heerlijke maaltijd gekookt en, in uitermate goed gezelschap, met bijbehorende wijn naar binnen gewerkt. Plus een custardtaart met blauwe bessen gebakken. Want hé, het is toch stiekem mijn verjaardag ;)

Wat heb je nodig

  • 1 basis taartbodem
  • 1 limoen
  • 6 el kristalsuiker
  • 1 th kaneel
  • 40 g custardpoeder
  • 200 ml slagroom
  • 300 ml half volle melk
  • 300 g blauwe bessen

Hoe maak je het

  • Was de blauwe bessen en dep ze droog.
  • Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit.
  • Vermeng de suiker met het custardpoeder en de kaneel en verwarm de melk.
  • Klop met de garde het poeder door de hete melk en breng dit onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Voeg de blauwe bessen toe en laat het op laag vuur nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer het limoensap en de limoenrasp erdoor en giet dit mengsel in de taartvorm.
  • Laat de taart minstens 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Tip!

Als je de taart een dag van tevoren maakt, zal hij zeker perfect opgestijfd zijn.

Deze taart is overigens een eigen versie van de 'custardtaart met aardbeien' uit de Allerhande.

 

 

Hits: 358