Visvijver De Kleuter

Rondje ‘De Kleuter’

 Elk jaar rond deze tijd moet ik sowieso even naar visvijver De Kleuter. Niet omdat ik iets met vissen heb, maar het aantal kikkervisjes is meestal ongekend veel en met een beetje geluk spot je nog een zonnebadende schildpad. Zo ook deze keer …

Ardennen

Enkele dagen in de Belgische Ardennen

Met de start van de lente kreeg ik het een heel klein beetje op mijn heupen en ik wilde weg. 

Ik hoorde over de website natuurhuisje.nl en ging op zoek naar een plekje in de provincie Groningen. Dacht ik … en kwam in een hotel in Verviers terecht ...

Bloeiende prunussen in Nistelrode

Op bloesemjacht

Vorig jaar is de start van de lente volledig langs mij heen gegaan. Maar. Zoals het in de jaargetijden gebruikelijk is, is ook de lente een jaarlijks terugkerende periode. Dus, nieuw jaar & nieuwe kansen.
Dacht ik … 

Maashorst

Mist & water

Afgelopen woensdag, een kleine(re) wereld en een mistig zonnetje. Zo zag het er vanachter mijn bureau 's ochtends uit. En ik twijfelde: zal ik wel of niet de wandelschoenen aantrekken. Ik koos voor de eerste optie en wist ook al waar ik dan heen zou gaan. Doel was de Maashorst om te kijken of ik wisenten in de mist kon spotten ... 

Elfia @ Arcen - 2023

'You’ll never dream alone’

Elfia, het land waar je je dromen tot leven kunt brengen en delen met anderen. Een Rijk met een eigen vlag, paspoort, volkslied, en een gekozen staatshoofd.

Ben jij wel eens bij Elfia geweest?

 

Strabrechtse heide

Strabrechtse Heide

Die donderdagavond werd mijn weekendplanning behoorlijk omgegooid toen de vraag kwam of ik zin had in een roadtrip Brabant met een wandeling over de heide. Ergens.
Lang hoefde ik daar niet over na te denken: aangenaam gezelschap, heerlijk weer en een MX5 met open dak ;)

 

Rustdag @ Base Camp Medvedin

 

The day after ... heb ik het Base Camp Medvedin niet verlaten ...

 

 

Medvědín

Al een paar keer was ik er langs heen gelopen, het startpunt van de stoeltjeslift naar de top van Medvědín, in de winter een skigebied. Vandaag wordt er onweer verwacht.

Tóch ga ik – met wat extra voorbereidingen – op pad. En dat heb ik geweten ;)

 

Prachovské skály – het Boheems Paradijs

Prachovské skály @ het Boheems Paradijs

Op weg naar Špindlerův Mlýn had ik al heel kort aan de ingang van Prachovské skály gesnuffeld en was onverrichte zaken verder gereden. Vandaag was het dan zover en via een prachtige route over smalle weggetjes en door kleine dorpjes kwam ik aan bij de hoofdingang van het oudste natuurreservaat van Tsjechië. Het was warm. En druk.

Langste boomkroonpad van Europa @ Janské Lázně

Langste boomkroonpad van Europa @ Janské Lázně

Op het Kamp Aeroklub was ik me al een klein beetje aan het oriënteren geweest welke richting ik op zou gaan en wat er dan in die regio te zien zou zijn. Bij het Reuzengebergte kwam het boomkroonpad bij Janské Lázně voorbij.

En wat blijkt nu, het ligt op zo’n 35 km van het Basce Camp waar nu mijn tentje staat. Dan is één en één echt twee, toch? Het is wél eerst even het dal uitrijden ;)

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place