Visvijver De Kleuter

Rondje ‘De Kleuter’

Elk jaar rond deze tijd moet ik sowieso even naar visvijver De Kleuter. Niet omdat ik iets met vissen heb, maar het aantal kikkervisjes is meestal ongekend veel en met een beetje geluk spot je nog een zonnebadende schildpad. Zo ook deze keer …

Bloeiende prunussen in Nistelrode

Op bloesemjacht

Vorig jaar is de start van de lente volledig langs mij heen gegaan. Maar. Zoals het in de jaargetijden gebruikelijk is, is ook de lente een jaarlijks terugkerende periode. Dus, nieuw jaar & nieuwe kansen.
Dacht ik … 

Maashorst

Mist & water

Afgelopen woensdag, een kleine(re) wereld en een mistig zonnetje. Zo zag het er vanachter mijn bureau 's ochtends uit. En ik twijfelde: zal ik wel of niet de wandelschoenen aantrekken. Ik koos voor de eerste optie en wist ook al waar ik dan heen zou gaan. Doel was de Maashorst om te kijken of ik wisenten in de mist kon spotten ... 

Elfia @ Arcen - 2023

'You’ll never dream alone’

Elfia, het land waar je je dromen tot leven kunt brengen en delen met anderen. Een Rijk met een eigen vlag, paspoort, volkslied, en een gekozen staatshoofd.

Ben jij wel eens bij Elfia geweest?

 

Strabrechtse heide

Strabrechtse Heide

Die donderdagavond werd mijn weekendplanning behoorlijk omgegooid toen de vraag kwam of ik zin had in een roadtrip Brabant met een wandeling over de heide. Ergens.
Lang hoefde ik daar niet over na te denken: aangenaam gezelschap, heerlijk weer en een MX5 met open dak ;)

 

Mind Mystery @ Horst aan de Maas

Mind Mystery @ Horst aan de Maas

Het weekend begon enkele uurtjes eerder deze vrijdagmiddag. Er stond namelijk iets leuks in de planning. Dachten we. Maar was dat ook zo?
Is Mind Mystery echt een aanrader voor zowel jong als oud?

Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo

De weersvooruitzichten waren perfect voor een dagje uit: zon, een paar wolken, geen regen en een graadje of 21. Het plan was om niet thuis te blijven maar iets leuks te gaan doen. De keuze voor Burgers’ Zoo was snel gemaakt, niet te ver weg en een dierentuin is eigenlijk altijd leuk.

Sunset Vlissingen

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Vorige week kreeg ik het op mijn - spreekwoordelijke - heupen toen het duidelijk werd dat het laatste weekend van februari zonovergoten zou zijn. Na een onvrijwillige uitsluiting zou dit ook het eerste weekend zijn waarop Nederland weer bijna als vanouds open zou zijn. Qua corona-maatregelen dan hè.

En wat doe je dan terwijl in jouw dorp het carnavalsgedruis losbarst?

 

Uden: wandeling over de wijstgronden

Uden: wandeling over de wijstgronden

Al ruim 2 jaar trekken we op maandag aan het einde van de middag onze wandelschoenen aan en verkennen we Uden en omgeving. Meestal dan hè, uitzonderingen daargelaten.

Afgelopen maandag was zo’n uitzondering en ben ik alleen op pad gegaan naar/over de wijstgronden.

Zonnebloemen voor Van Gogh

GLOW a.k.a. Internationaal Lichtkunst Festival Eindhoven

De eerste keer dat ik de GLOW-wandeling liep zal 2009 geweest zijn (lees: ik moet eigenlijk in mijn fotoarchief duiken maar heb daar geen zin in) en was zwaar onder de indruk van wat ik zag.

Daarna ging ik jaarlijks, voetje voor voetje, schuifelend door de steeds drukker wordende route. Met fotocamera én statief.

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place