Marie Kondo, maar dan anders

Marie Kondo: does it spark joy?

Mickey's Place heeft lang geleden het levenslicht gezien. Om precies te zijn op 19 maart 2005 en zijn er verschillende platvormen gepasseerd. Denk bijvoorbeeld aan het door Sanoma overgenomen web-log.nl.

Ruim anderhalf jaar later was ik daar toch zwaar ongelukkig mee en mickeysplace.nl werd geregistreerd als domeinnaam met de bijbehorende webhosting. Plus de uitdaging om met een content management systeem (cms) een nieuwe website in elkaar te knutselen.

Joomla!

Vanaf 2000 waren HTML en ik dikke vriendjes met sommige erg basic uitstapjes in PHP. Alleen een CMS was volledig onbekend terrein terwijl steeds meer klanten hier om gingen vragen. De uitdaging om Mickey's Place om te zetten naar een CMS en tegelijkertijd ook mijn klanten blij te maken was geboren. Het werd Joomla!. En dat is het nog steeds ;)

Eigen website

Handmatig werden alle artikelen overgezet naar mijn eigen domein, mijn kindje, en daarna aangevuld. Soms (on)regelmatig, soms was ik er helemaal klaar mee en kwamen er maanden geen nieuwe 'kronkels' meer online. Tot ik weer terug kwam.

Ondertussen kwamen er wel nieuwe (veiligheids)updates van Joomla uit en werd er keurig geüpdatet en gemigreerd. Totdat er in 2016 zoveel database-fouten in de website stonden dat ik helemaal opnieuw wilde beginnen. Het plan was om alles wat ik tot dan toe had gepost, handmatig over te zetten. Onbegonnen werk natuurlijk en de oude website ging offline en bleef dat ook.

Marie Kondo, maar dan anders

Afgelopen week, heerlijk weer, lentetemperaturen met een dito zonnetje en zin om de boel op te ruimen en op te schonen. Zowel in huis als op Mickey's Place.

Marie Kondo: does it spark joy?

De vraag van Marie Kondo: 'Does it spark joy?' kan perfect toegepast worden en werd bij elk artikel bekeken. Veel van de gelinkte zin en onzin is niet meer beschikbaar op het wereld wijde web en kan linea recta de prullenbak in. De gedeelde muziek brengt meteen herinneringen terug en mag blijven. In een playlist, waarschijnlijk op Spotify. De persoonlijke items worden kritisch bekeken, wellicht aangepast en komen terug. Of ze verdwijnen voorgoed in mijn persoonlijke, papieren archief. De plaatsen waar ik geweest ben, dat wil ik nog steeds graag delen. Teksten worden misschien herschreven, informatie wordt - indien nodig - aangevuld, de originele foto's worden opnieuw bewerkt en in een groter formaat toegevoegd.

Samenvoegen van …

Er zijn meer websites waar schoon schip gemaakt wordt. 'Abstract' is hier een voorbeeld van. Ook gepubliceerde recepten ga ik uiteindelijk hier onder brengen: één plaats, één website. Deze websites worden overigens tot volle tevredenheid gehost bij: Wned.

En als ik toch bezig ben … uiteraard kijk ik dan bij elk herplaatst artikel ook even naar de SEO.

 

Daar word ik dan weer héél blij van. Thnx to Marie ;)

 

Bron foto kledinghangers:
Rene Asmussen via Pexels
Dit artikel bevat affiliate links, zie de disclaimer

You have no rights to post comments

Reacties   

#6 RE: Marie Kondo, maar dan andersMieke 06-03-2019 13:58

 

Jij durft! Maar als je de belangrijkste artikelen hebt opgeslagen is het goed hè.

Wieb zei:
ps. Dat spamfilter van he is een gruwel. Begin nu aan poging 8!!!!


Sorry, ik krijg Google's reCAPTCHA (nog) niet aan de praat :(
Het gewone SPAM filter staat voor nu weer - even - uit.
#5 RE: Marie Kondo, maar dan andersWieb 06-03-2019 13:35

 

Mieke zei:
Hahahaha, yep!

Been there, done that.

Maar. Je hebt écht alles zomaar gedeletet? Niet nog ergens een back upje achter de hand om nog eens terug te kunnen kijken?
Na de juiste artikelen overzetten, gaat de laatste back up gaat hier het archief in (en komt er waarschijnlijk nooit meer uit ...)

Echt helemaal weggekwakt. Het hele blog. Alleen het verhaal van mijn vader, Van hier naar Daar, gekopieerd en opgeslagen.

ps. Dat spamfilter van he is een gruwel. Begin nu aan poging 8!!!!
#4 Re: BoekMieke 06-03-2019 09:57

 

Dat is een heel goed idee!

Bij wie laat je dat dan afdrukken?

Zelf ben ik fan van Blurb, maar vooral van hun plugin voor Adobe Indesign. Teksten en foto's zijn dan perfect uit te lijnen, kwaliteit van de afdruk ben ik ook zeer over te spreken.
#3 BoekVlinder 06-03-2019 09:38

 

Ik heb een aantal blogjaren in boekvorm laten drukken. Best veel werk en ook tamelijk kostbaar, maar zo kan ik veel jaren gewoon deleten.
#2 RE: Marie Kondo, maar dan andersMieke 06-03-2019 08:03

 

Hahahaha, yep!

Been there, done that.

Maar. Je hebt écht alles zomaar gedeletet? Niet nog ergens een back upje achter de hand om nog eens terug te kunnen kijken?
Na de juiste artikelen overzetten, gaat de laatste back up gaat hier het archief in (en komt er waarschijnlijk nooit meer uit ...)
#1 RE: Marie Kondo, maar dan andersWieb 05-03-2019 17:09

 

Haha.
Vandaag Wiebeltjes opgeruimd. Gewoon, volledig gedelete. Omdat het kan.
En omdat het moest.
Soms slingert een mens de grootste onzin de ether in.