Januari terugblik in memoriam

Januari – terugblik

Bizar wat er in een maand tijd kan gebeuren, hoe het leven zich van zijn zwartste kant laat zien. Maar dat er ook nog steeds mooie momenten zijn om van te genieten en te (be)leven.

Vader

Op 4 januari is mijn lieve vader op 83-jarige leeftijd overleden. Ruim 10 jaar geleden is hij getroffen door een herseninfarct. Een half jaar later werd hij, na een verkeerde diagnose, met een zware hersenbloeding in het ziekenhuis opgenomen. Hierop volgde een lange periode van revalideren maar hij is nooit meer de 'oude' geworden. Mijn moeder was al járen 24/7 zijn mantelzorgster.

Expositie

Januari terugblik Frisbee

Dochter C. zit in het derde jaar van de kunstacademie. Op school heeft ze al verschillende keren geëxposeerd, maar dit keer was het super spannend namelijk in het V2, instituut voor instabiele media te Rotterdam. Het is geweldig om te zien wat voor creatieve uitspattingen deze jong volwassenen laten zien. Dat belooft nog wat voor de toekomst! Zegt een trotse moeder.

Verjaardag

Januari terugblik verjaardag

Al weken van tevoren had ik besloten mijn verjaardag met alleen mijn gezin te vieren: poolen in Den Bosch of Eindhoven onder het genot van een drankje. Niets meer, niets minder.
Maar, in de week dat je je vader naar zijn laatste rustplaats brengt, staat je hoofd hier niet zo naar.
Toch wilde ik deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Mijn gezin en ik hadden de warmte en liefde van elkaar nodig. Een afhaalmaaltijd hebben we bij schoonzoon M. thuis verorberd en daarna zijn we naar proeflokaal 't paultje gegaan voor een goede pot bier en spelletjes. Beter dan dit kon het niet worden ;-)

Vriendin

Na mijn scheiding heb ik door onze gezamenlijke hobby fotografie een bijzondere en krachtige vrouw met een geheel eigen kijk op de wereld leren kennen. De afgelopen 10 jaar is dit gegroeid tot een diepe, dierbare vriendschap waarin we veel hoogte- én dieptepunten met elkaar hebben mogen en kunnen delen. Ze is 15 dagen na mijn vader, op 52-jarige leeftijd, overleden.

Lilly's Bistro & Soof 2

Ondanks alle verdriet was het tijd om met luchtigheid onze gedachten te verzetten. En buurman M. doneerde zijn vrijkaartjes voor Soof 2 aan vriendin E. en mij voor een avondje vergetelheid. Hoe lief! ♥

Vooraf werd er een vorkje geprikt in de net geopende 'Lilly's Bistro'. Wellicht volgt hier ter zijner tijd nog een blog(je) over. Voor ons was het in ieder geval eens maar niet weer. Iets met gemiste kansen en zo.

Winterwandeling

Januari terugblik winter maashorst

Zoon P. en schoondochter F. besloten op zondag om een winters Maashorst onveilig te maken met de woorden: 'En jij gaat toch zeker óók mee!'. Heerlijk weer, restanten sneeuw, goed gezelschap, een frisse neus en wat fotograferen. Wat wil je nog meer?

Erwtensoep

Januari terugblik erwtensoep

En wat doe je op dagen dat er niets, maar dan ook echt niets van je grijze celletjes wil doen wat het moet doen?
Juist. Je maakt een giga pan met erwtensoep waar je uiteindelijk 5,5 kilo (!!) van in de diepvries kunt stoppen.

Jeugdvriend

Afgelopen weekend stond de wereld even stil toen ik hoorde dat een jeugdvriend van dochter M. uit het leven is gestapt. Hij is 26 geworden. Onvoorstelbaar hoe ongelukkig, ziek, eenzaam en alleen je jezelf dan gevoeld moet hebben :(

Schoonmoeder & partner schaatsvrienden

Ook is in de afgelopen maand de schoonmoeder van goede vriendin J. en de partner van schaatsvrienden van mijn ouders & zus overleden. Het is – even – een beetje veel zo achter elkaar ...

Raken

Het overlijden van deze 5 mensen en/of het verdriet van dierbaren raakt mij direct. Het is lastig om de draad weer op te pakken, maar het gewone leven gaat door, het verdriet en gemis mag een plaatsje krijgen.

Vooruitblik – korte en/of lange termijn

Om toch positief af te sluiten, er staan al leuke plannen in mijn agenda én ik heb er zin in!

 

 

Weet jij nog mooie songs om het leven te vieren?

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place