In het kader van goede voornemens en zo, besloot ik dat het tijd was om weer eens iets te gaan bakken. Maar wat?
Ik hou van kwarktaart en de kwarkbollen die C in elkaar draait zijn goddelijk. De ruimte in mijn diepvries is en blijft beperkt. Iets met diepvriestechnisch mismanagement, (te)veel eten klaar maken en de overgebleven ruimte toch volstouwen. Het werd geen taart. Dat is duidelijk. Ook geen bollen. C is in Breda en niet in mijn keuken. Toen kwam ik dit recept tegen: kwarkcake.
De kwark, ja de magere, had ik al op voorhand gekocht en was ervan overtuigd dat ik voldoende ingrediënten voor een baksel in huis zou hebben. Op de rozijnen na bleek dat inderdaad ook zo te zijn. Plus mijn versie is een ietsje minder gezond. Hoe dat komt? Nou, ik proef het deeg/beslag altijd voordat ik het bak en dit was bijna smerig ZONDER suiker. Voor mij dan hè.
Het goede nieuws is dat er zeker de helft minder suiker in zit dan in een gewone cake en vrijwel geen boter (olie).
wat heb je nodig voor 2 stuks
- 500 gram magere kwark, eventueel met een smaakje
- 2 appels
- 3 eieren
- 400 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout
- 2 el olie
- 150 gram suiker
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de appel en snij deze in stukjes.
Doe de kwark, de eieren, het bakpoeder, suiker, zout en olie in een kom en meng het goed door elkaar.
Voeg daarna de bloem en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.
Vet de cakevormen in en verdeel het beslag in de vormen.
Zet het geheel voor 35 à 40 minuten in de oven en laat afkoelen.