Mr. Grey will see you now

Fifty Shades of Grey (+ winactie)

Eindelijk was het dan zo ver. Afgelopen vrijdag, ruim 4 weken na de première, plofte ook ik met mijn billekes in de bioscoopstoel. Samen met kind en schoonkind. De heren weigerden om mee te gaan ;)

Onbevooroordeeld gaan kijken is vrijwel onmogelijk.

Er is al zoveel over gezegd en geschreven, iedereen vindt er wel (n)iets van. Het is dat ik van BeauMonde twee vrijkaarten heb gekregen, de twijfel om te gaan was namelijk erg groot.

Een veredelde Bouquet reeks

Want. Hoe kan een boek wat ik (persoonlijk) vergelijk met een uit de hand gelopen Bouquet Reeks de vrouwelijke helft van de wereldbevolking zo in haar ban houden? Dat je er bijna niet meer bij hoorde wanneer je niet 50 tinten grijs, 50 tinten donkerder en 50 tinten vrij hebt gelezen? Dat er een hele nieuwe wereld openging voor heel veel dames?

Ik heb ze gelezen, alle drie

En ja, ik geef het meteen toe. Ik heb ze gelezen, alle drie. 's Avonds in mijn bed, net voor het slapen gaan. En geloof me, rode oortjes heb ik nergens gekregen, er zijn veel pagina's overgeslagen en de volgende avond moest ik vaak zoeken waar ik was gebleven. Dat zegt genoeg, toch?

En dan, bijna drie jaar later dé film

Het was niet mijn beste avond

Vorige week was de film uitverkocht. Kind had toen voor de verkeerde dag gereserveerd en afgelopen vrijdag gingen we voor de herkansing. Deze avond was ongeveer een derde van de stoelen bezet.

Een drukke, hectische week en een nasluimerende verkoudheid vroegen om een powernap. Tijdgebrek weerhield mij daarvan en ik hoopte dat ik tijdens de film niet in slaap zou vallen. Zou toch enigszins awkward zijn, niet?

En wat ik er van vond

Om te beginnen, ik heb niets met Jamie Dornan die Chritian Grey speelt. Gisteravond zat ik de nieuwe serie Forever te kijken, geef mij maar Ioan Gruffudd. En ik weet het, dat is heel persoonlijk. Ik vind hem net wat meer uitstraling hebben, wat meer spanning oproepen. Maar goed, hee dat ben ik hè.

Terug naar de film en het gevecht met de slaap was groot. Bij Anastasia Steele (Dakota Johnson) ontdekte ik af en toe wat erotische spanning richting Christian. Omgekeerd heb ik dat niet echt kunnen ontdekken. Ook de seksscènes konden mij geen warm gevoel bezorgen en rolde ik niet soppend van mijn stoel.
In één van de recensies die ik gelezen heb, werd geschreven over het psychologische spel tussen Ana en Christian. Ik heb geprobeerd daar op te letten. Het is bij een poging gebleven. Slaap, vermoeid en verkoudheid, weet je nog?
Wel heb ik af en toe wat gevatte humor kunnen ontdekken. Iets wat mij een glimlach ontlokte.

Sinds vrijdagnacht, want late film, ben ik al aan het bedenken wat ik over Fifthy shades of Grey kan schrijven. Het is niet mijn film, dat is duidelijk. En toen kwam ik het blog van Annemerel tegen: THE LIST: 50 thoughts during Fifty Shades of Grey
Geniaal! Hier staat precies wat ik denk. Zo ongeveer dan. Toch?

50 tinten grijs, de filmeditie

MAAR. Ik mag het boek '50 tinten grijs, de filmeditie' weggeven!

Heb je de film gezien en wil je het dolgraag nalezen? Wil je het boek wél lezen maar je voelt je - bij de film - ongemakkelijk tijdens de seksscènes? Of wat dan ook. Dit is je kans!

Hoe kun je winnen

Stuur een mail en vertel waarom jij graag het boek wil winnen.
(En nee, ik doe niets met je mailadres behalve contact met je opnemen wanneer je gewonnen hebt.)

Je mag me volgen op Social Media, maar het hoeft niet:
Bloglovin' | Twitter | FacebookInstagram | Tumblr | Pinterest

Vrijdag 27 maart maak ik de winnaar (m/v) bekend.

Heb je niet gewonnen?
Bij Bol.com kun je de filmeditie bestellen voor € 11,00.

 

 

Update:

De winnares is bekend en is per mail op de hoogte gebracht.
Gefeliciteerd Lies en veel leesplezier toegewenst!

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place