Woning te koop in Rossum

Ouderlijk huis te koop

Ergens in de jaren '60 gebeurde het allemaal: in het buitengebied van Rossum (Gld) was mijn vader een tuinderij gestart, waren er centjes voor een bruiloft, zag ik als eerste het levenslicht en 2½ jaar later was het gezin met nog een meisje compleet.

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

Onbezorgde jeugd in Rossum

 

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

Woning te koop in Rossum

In de jaren '60 ja, dus als je goed telt is dat voor mij zo'n 50 en nog wat jaren geleden ;)

Mijn moeder was altijd thuis. Om voor ons, de kinderen, te zorgen maar ook om mijn vader mee te helpen in hun bedrijf. En wij speelden overal en nergens. Op 'de hof', op het land, in de kassen, binnen maar zeker heel veel buiten. Stekelbaarsjes vangen met een zelfgemaakt schepnetje van een panty, een stukje ijzer en bamboe. Slakken en rupsen zoeken in de tuin, ze verzamelen om er uren mee te spelen. Een eigen stukje grond 'krijgen' om daar je bloemen te telen en te verkopen. En je zaterdag- en vakantiebaantje aan huis. Zo veel herinneringen.

Met het dorp Rossum was er geen enkele binding hoewel we daar officieel wél woonden. Zaltbommel, daar waren we op gericht qua boodschappen, gezondheid en onderwijs. En een moeder als privé taxibedrijf ;)

Woning te koop in Rossum

Volwassen (ge)worden in Bruchem

Net 20 was ik toen de ouderlijke woning geruild werd voor een rijtjeswoning midden in een naburig dorp. Iets met de man die later de vader van mijn kinderen werd en samen wonen en zo. In Bruchem, een dorp met - toen - zo'n 400 inwoners. Een hele overgang, dat kan ik je wel vertellen. Wanneer je buren eerst bijna een halve kilometer verderop wonen en nu elk woord kunnen verstaan wat je bij wijze van spreken fluistert?! Iedereen die in een woonwijk woont weet overigens wat er nog meer aan geluiden binnen komt ...

Zeeland, bijna buitenland

Enkele jaren later riep werk ons naar een heel ander deel van Nederland. Koudekerke op Walcheren om preciezer te zijn. Een kleine 200 kilometer van onze familie. Een bezoekje werd dan meteen een heel weekend. Ook een hele onderneming met uiteindelijk 3 koters en alle spullen die je dan nog mee moet zeulen. Plus dat je jezelf realiseert dat de Zeeuwse kust prachtig is maar midden Nederland ook z'n charmes heeft. Iets met meer bomen, bossen en rivieren. En waar minder kuilen worden gegraven.

Een soort van terug naar onze roots in Uden

Werk blijft toch een belangrijke motivatie om je hele hebben en houden op te pakken en van woonplaats te wisselen. Zo kwamen we in Uden terecht, op ruim een half uur met de auto van mijn ouderlijke woning. Dat half uur met de auto was pas na jaren nadat de snelwegen A59 en A50 gerealiseerd waren. Maar hè, who cares. Brabantse gemoedelijkheid, bossen, heide en naast elke kerk een kroeg. Ik woon hier prima, heb het eigenlijk uitstekend naar mijn zin. Op één ding na ...

Woning te koop in Rossum

Wat zou ik graag in het buitengebied wonen. Dat mag hier zijn, in Uden, of in een andere plaats. Maar ook zou ik graag op de plaats van mijn ouderlijk huis wonen. De rust, het weidse uitzicht, de vrijheid, de ruimte. Helaas blijkt dit een gevalletje 'dromen zijn bedrog' te zijn en blijf ik voorlopig in mijn rijtjeswoning hangen.

Het goede nieuws voor jou, mijn ouderlijk huis is te koop. Iets met te veel in onderhoud, te veel in zorgen en toch wel erg groot. Met pijn in het hart is toch besloten om het huis te koop te zetten en op zoek te gaan naar een passende, andere woning.

Interesse of ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is?

Stuur mij dan een berichtje. Hier of via de website van de woning. Enneh, delen mag altijd en is ERG lief!

Update 1!

We hebben besloten de verkoop uit handen te geven aan Oomen Makelaardij in Zatbommel.

 

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place