Kopenhagen

Kopenhagen #1

Iemand die mij kent, weet ook van mijn liefde voor de kringloop. En daar tikte ik zeker anderhalf jaar geleden de reisgids 'Copenhagen' op de kop. Voor een euro geloof ik. Dát was het begin van een stedentrip(je) wat iets duurder uitpakte dan ik in de planning had.

Transavia

In het verleden heb ik al enkele keren met Transavia gevlogen en dat is mij prima bevallen. Het betekent ook dat je automatisch de nieuwsbrief met acties in je mailbox ontvangt. Tenzij je het opzegt natuurlijk. Maar goed, acties dus.
Voor heel veel Europese steden was er een actietarief van toepassing. Ook de verbinding Eindhoven – Kopenhagen viel hieronder. Nadat agenda én het klimaat geraadpleegd waren, werd er voor afgelopen weekend geboekt. Vertrek vanaf Eindhoven op zaterdagochtend 7:00 uur en retour op maandagavond 21:10 uur. Betere tijden zijn er niet. Toch?

Copenhagen Backpackers Hostel

Hierna kon de zoektocht naar een accommodatie voor 2 nachten beginnen waarbij ik, om een stedentrip betaalbaar te houden, altijd overnacht in een hostel. Al dan niet op een slaapzaal. Zo ook deze keer.

Toch was het even zoeken voor een betaalbaar bed in het centrum van de stad. Ter plekke, en dat is achteraf, weet ik ook waarom. Afgelopen zondag werd namelijk de marathon van Kopenhagen gelopen. En ik was daarbij. Als toeschouwer, hahaha.

Het Copenhagen Backpackers Hostel ligt aan de overzijde van de straat bij het Centraal Station en had op verschillende slaapzalen nog plaats. Voor € 2,00 meer per nacht sliep ik met 5 anderen in plaats van 11. Een erg goede deal. Voor mij, maar ook voor mijn slaapgenoten. Denk ik. Saillant detail, ik schijn te snurken. Hard te snurken ...

Handbagage en rugzak

Voor 2 overnachtingen is handbagage meer dan voldoende en ik twijfelde met welke rugzak ik de stad rond zou gaan sjouwen. Ik kan je vertellen dat de X-over 'gewonnen' heeft. De grote vraag is nu of ik er net zo blij mee ben als ik er enthousiast over was. Hier moet ik met ja én nee op antwoorden.

Voor nu raak ik niet uitgepraat over de pasvorm, het comfort, het draaggemak. Nog nooit heb ik een rugzak gehad die zo goed paste en die, zelfs wanneer je meer vermoeid raakt, zo goed zit. Noem het een lichte vorm van lyrisch zijn over ;-)

Ook de schuine band is ideaal. Het gemak waarmee je de rugzak van je rug naar je buik schuift, geweldig! Ontzettend handig wanneer je in een drukke mensenmassa bent, een winkel ingaat of gebruik maakt van het openbaar vervoer. Met één beweging is dat gepiept. En ook dan zit de rugzak comfortabel.

MAAR … mijn 'oude' rugzak had veel verschillende vakjes en mijn spulletjes hadden hun vaste plaats. Dit keer was ik 'alles' kwijt, bij wijze van dan hè, moest ik graven en zoeken. Het is duidelijk dat ik mijn weg nog moet vinden met één hoofdvak, een piepklein vakje in de flap (wat overigens handig is voor een OV-kaartje, dat dan weer wél), een vak op de rug waar je bijvoorbeeld een plattegrond in kunt stoppen en ruimte voor het onmisbare flesje water. Wordt vervolgd dus …

Te voet

Deze dagen heb ik bijna alles te voet afgelegd en veel van Kopenhagen gezien. Een mooie, drukke stad met prachtige gebouwen en parken. Ik heb bizarre dingen meegemaakt en me verbaasd over de prijzen. De komende periode probeer ik de 3 wandelingen te beschrijven en met beeld te ondersteunen.

Voor de statistieken, dit heeft mijn telefoon geregistreerd:
86306 stappen wat neerkomt op zo'n 58,85 km ...

 

 

Note:
Google photos heeft zelf een filter over mijn foto vanaf de Vor Freslers Kirke gegooid ;-)
Wat vind jij, een go of een no?

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place