Karaoke Mauerpark Berlin

Een 'nieuwe' camera en karaoke filmen

Al een jaar of twee loop ik te kwijlen bij de gedachte aan een systeemcamera. Maar, mijn digitale spiegelreflex en compactcamera deden eigenlijk nog precies wat ze moesten doen. En toen kocht Pascal een Samsung NX300, een systeemcamera. Ik zal het niet ontkennen, dat beetje groen en geel van jaloezie kleurde mij niet zo mooi ;-)

Nu, na ruim een jaar, twee vakanties, een aantal uitstapjes en zo'n 800 foto's verder, is hij niet helemaal tevreden over de camera. Hij miste de zoeker.

Zijn camera wordt mijn camera

De afgelopen maand heb ik er een beetje mee mogen spelen. In die tijd heb ik bijna meer foto's gemaakt dan hij in een jaar. We hebben wat instellingen van de camera veranderd en de witbalans is nu oké ingesteld. Je raadt het al, ik heb de camera overgenomen. Blij als een kind is zacht uitgedrukt. Ook filmen is een optie. In HD. Gewoon het rode knopje indrukken et voilà, bewegend beeld op het geheugenkaartje. Eitje!

Karaoke op zondagmiddag in het Mauerpark, Berlin

Afgelopen zondag hebben vriendin E. en ik ons als echte 'Berliners' gedragen: chillen in het Mauerpark. Toevallig was dit ook de enige dag dat we zonder jas of trui op pad konden, mooi weer dus. Op de vlooienmarkt vielen we direct met onze neus in de boter. Heerlijk struinen tussen oud, nieuw, fout en goed spul. En daarna, met een bierfles in de hand, ons mengen tussen het karaoke-publiek. Maximaal genieten in een geweldige sfeer. Zangkunsten varieerden van tenenkrommend tot engelengeluid. Het kan niet anders, dat moet gefilmd worden. Rode knopje hè!

De filmpjes ...

Maandagavond kon ik mijn kinderen weer knuffelen en wilde hen de sfeer laten proeven van het park, van het hele karaoke gebeuren. Ik pak mijn camera, zoek de bestanden en de tranen zitten opeens erg dicht aan de oppervlakte. Kijk en oordeel zelf:

Om te huilen toch?

Pascal, help!

Na de hulpkreet wordt de camera (lees: de video-instelling) grondig geïnspecteerd en word ik – bijna – hartelijk uitgelachen: 'Mam, je hebt de snelheid op X10 staan in plaats van X1'.

Wist ik veel! Het was toch alleen het rode knopje indrukken?
Ik heb er werkelijk geen moment aan gedacht om naar de instellingen te kijken ...

Lesje geleerd

Een goede les voor de toekomst: controleer altijd vooraf je instellingen en check terwijl je bezig bent ook af en toe een keer het resultaat. Dat kan grote teleurstellingen voorkomen wanneer je weer thuis bent.

Gelukkig heb ik nog 3 andere filmpjes simpelweg met mijn telefoon gemaakt. Maar ja, dat karaoke hè, dat was wel heel sfeerbepalend.

Heb je dit zelf ook wel eens meegemaakt of zou dit jou ook kunnen overkomen?
Schroom niet, deel het leed want gedeelde smart is halve smart ;-)

 

De Samsung NX300 is was onder andere te koop bij Bol.com

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place