Ryanair: Eindhoven - Fez

Vliegen van Eindhoven naar Fez

Ondertussen is het tripje Fez voor vriendin E. en mij alweer achter de rug. De indrukken zijn onbeschrijfelijk en na ruim een week ben ik nog net niet helemaal weer geland in de Westerse wereld. Binnenkort volgen meer verhalen en foto's.

Eindhoven Airport

Bij een kort tripje gaat de voorkeur voor een luchthaven eigenlijk altijd uit naar Eindhoven Airport want een steenworp van onze woonplaats. Tenminste, als je goed gooit ;)

Ryanair: Eindhoven - Fez

Vluchtnummer FR5851 had een vertrektijd van 07:40 uur. Een prima tijd, zo heb je tenminste nog iets aan je dag. Maar dan ga je terug tellen. De gate sluit een half uur eerder. Zeg voor het gemak 7 uur. Je moet door de veiligheidscontroles. Reken hiervoor een uurtje. Dan zit je op 6 uur. Het is een half uurtje rijden. Om deze tijd verwacht je geen files maar een auto kan spontaan dienst weigeren. Dus nog een half uurtje erbij. Omdat het kan. Voor de zekerheid.

Ryanair: Eindhoven - Fez vlucht FR5851

Stipt 5 uur kon ik instappen bij vriend P. en kon het avontuur echt voor ons beginnen.

Eindhoven – Fez

Op het vliegveld aangekomen verliepen alle controles heel relaxed al moet ik er eerlijkheidshalve bij vermelden dat we er beiden werden uitgepikt voor een drugstest. Alweer! En het is overduidelijk dat de kids hier – opnieuw – hard om hebben gelachen ;)

Tijdens het boarden raakten we aan de praat met een man die ons de tip gaf om zeker ook een dag naar Ifrane te gaan, het klein Zwitserland van Marokko. Verder dacht hij dat we in de Medina zeker niet meer dan een dag nodig zouden hebben. Maar dan kent hij ons nog niet.

Doordat we pas enkele dagen voor vertrek online ingecheckt hadden, kregen we nog wel zitplaatsen naast elkaar maar zaten we niet aan het raam. Jammer maar niets aan te doen tenzij je gaat betalen voor een gereserveerde plaats. En dat was het ons niet waard. Toen niet …

Ryanair: Eindhoven - Fez

De plaats bij het raam was nog niet bezet toen wij in het vliegtuig plaats namen. Dat duurde niet lang. Toch was deze man niet gehecht aan zijn raamplaats en konden we een plekje doorschuiven. Voor € 5,00 ;)
Een aardige man, Rotterdammer, die op familiebezoek ging en zijn verse dadels met ons deelde. Let op, altijd een oneven aantal hè. Iets met suiker en de tegengestelde werking daarvan. En zo. Vraag me niet hoe, als hij het zelf maar gelooft dan is het goed. Toch?
Een bezoek aan Meknes, één van de vier Koningssteden, was volgens hem een aanrader.

Wil je zelf ook naar Marokko? Of ergens anders heen? Rechtstreekse vluchten naar Fez vind je hier:

Maar er is nog een andere prijsvechter op de markt, met een overstap in Barcelona:

Je kunt natuurlijk ook de zoekmachines hun werk laten doen ;)

 

 

Vanaf mijn zitplaats was het niet zo handig om foto's van de wereld onder ons te maken, ik heb wel een poging gewaagd.

Kijk je mee?

Ryanair: Eindhoven - Fez

Ryanair: Eindhoven - Fez

Ryanair: Eindhoven - Fez

Ryanair: Eindhoven - Fez

Ryanair: Eindhoven - Fez

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place