Fez Marokko

Voorbereidingen Fez: apps

Kopfoto © Ana Rodríguez - CC BY-SA 4.0

Enkele jaren geleden heeft vriendin E. een groepsreis langs de vier koningssteden in Marokko gemaakt. En ze was diep onder de indruk van Fez waarbij haar voornemen was om hier ooit terug te keren. Maar dan langer. Nu ben ik de beroerdste niet en heb ik me 'opgeofferd' om mee te gaan ;)

Binnenkort is het zover. Tickets zijn in the pocket, het riad in de Medina is gereserveerd. Wat overblijft voor nu zijn de voorbereidingen.

Android apps want ja, Samsung

  • Triposo (TIP!)

Te downloaden in zowel de App Store als op Google Play.

Het spreekt voor zich dat ik de Marokko-versie op mijn telefoon heb geïnstalleerd, inclusief plattegrond(en). Je kunt daarna de app zonder internettoegang gebruiken.

Bij verschillende stedentrips heb ik deze app gebruikt en vind het ideaal.

  • Google Translate

Te downloaden in zowel de App Store als vanaf Google Play.

Op mijn Cuba-reis heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van deze app met het Spaanse taalbestand. Thuis had ik keurig alles gedownload en het werkte perfect totdat onze taxichauffeur wat onduidelijke handelingen uitvoerde. Weg taalbestand en weg mogelijkheid om te communiceren.

Afgelopen weekend heb ik in ieder geval het Arabische en Franse taalbestand gedownload maar misschien is het handig om ook het Spaanse taalbestand even te installeren. Je weet maar nooit.

  • Google Maps

Te downloaden in zowel de App Store als vanaf Google Play.

Wanneer ik overdag niet over internettoegang beschik, maak ik – in combinatie met Triposo – regelmatig gebruik van een vooraf gedownloade kaart die ik ter plekke offline kan gebruiken. Voor navigatie heb je namelijk géén internet nodig en weet je toch waar je bent ;)

  • Fes Map Offline

Te downloaden vanaf Google Play.
De App Store versie heb ik helaas niet kunnen vinden maar misschien weet jij het? En deel je het?

Of dit een handige app is, daar ben ik nog niet van overtuigd. Hij werkt in ieder geval wél offline en dat is de bedoeling.

Update 28 februari 2019: de app Fes Map Offline is niet meer te vinden in Google Play.

 

Heb jij tips welke gratis apps een must zijn om te downloaden, laat je het dan even weten?

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place