Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo

De weersvooruitzichten waren perfect voor een dagje uit: zon, een paar wolken, geen regen en een graadje of 21. Het plan was om niet thuis te blijven maar iets leuks te gaan doen. De keuze voor Burgers’ Zoo was snel gemaakt, niet te ver weg en een dierentuin is eigenlijk altijd leuk.

Toegangsbewijs scoren

Het plan was snel gemaakt, het zou Burgers’ Zoo worden. De tarieven op de website werden direct gecheckt: € 25,50 per persoon. Dat moet goedkoper kunnen, toch?
De eerste gedachte was om de dagjes uit van de Jumbo te checken. Et voilà, dit was een goede mogelijkheid voor korting. Afhankelijk van de datum kun je tussen de € 5 en € 10 korting per ticket krijgen. Die zondag was de maximale korting € 5.

De zoektocht ging verder.

Na wat vage websites met kortingen – ze leven vast van de affiliate-inkomsten ;) – kwam ik terecht bij ticketveilingen.nl: 2 entreetickets waarop je kunt bieden. De ‘Hollander’ in mij zei doen!
Dat leverde een avondje met één oog op mijn laptop en één oog op de tv op. Zonder resultaat, lichtelijk teleurgesteld en mezelf afvragend waarom mensen zoveel geld nog willen bieden op nota bene een veiling. Tel daar de € 5 aan administratiekosten nog bij op en er valt nauwelijks meer ‘winst’ te behalen. Dat ging ’m niet worden, Jumbo-punten inleveren wel. Bij het bestellen van een ticket en het inleveren van de punten word je overigens wel doorgestuurd naar de Jumbo Extra App.

Heb je deze app nog niet, dan kun je de app hier downloaden en gaan sparen voor onder andere dagjes uit: Play store (android) of App store (iPhone)

Burgers’ Zoo

Meer mensen hadden hetzelfde plan om deze zondag in een dierentuin rond te hangen. Maar Burgers’ Zoo is zo groot (45 hectare) dat je elkaar echt niet in de weg loopt ;)
De route staat overal goed aangegeven, maar met de uitgereikte plattegrond is het een eitje om de hele dierentuin te doorkruisen. Je kunt de plattegrond ook hier downloaden.

Om de nieuwsgierigheid wat te prikkelen, heb ik van elk leefgebied de eerste alinea gequoot.

Wil je meer weten?
Onder de – eigen – foto’s kun je doorklikken naar het specifieke leefgebied op de website van Burgers’ Zoo.

Burgers’ Park

Publieksfavorieten

Ons dierenpark bestaat uit zeven verschillende gebieden. Zes ervan hebben als thema een bepaald ecosysteem op aarde. Maar in één gebied, genaamd Burgers’ Park, maakt de bezoeker kennis met allerlei zoogdieren en vogels uit verschillende werelddelen en habitats. Hier leven de favorieten van veel kinderen, zoals pinguïns, olifanten en mensapen! Burgers’ Park begint meteen na de entree van de dierentuin, met het verblijf van de zwartvoetpinguïns. Wandelend over de glooiende paden ontmoeten de gasten de Aziatische olifanten, stokstaartjes, panters en flamingo’s. Het Park strekt zich feitelijk langs de hoofdroute van de hele dierentuin uit. Op ruime eilanden vertoeven de gorilla’s en de chimpansees. Vlakbij kom je ook allerlei tropische vogels en de wallaby’s tegen.

Lees alles over Burgers’ Park op de website: www.burgerszoo.nl/ecodisplays/park

 

Burgers’ Mangrove

Op avontuur in het mangrovebos

Bij binnenkomst in Burgers' Mangrove start de reis op een brug door het mangrovebos. Slechts weinig plantensoorten kunnen overleven in dit extreme zoutige klimaat, waar bij eb en vloed verschillende leefomstandigheden ontstaan. Als het eb wordt, komt de moddervlakte tot leven! Overal schieten wenkkrabben uit hun veilige holletjes tevoorschijn om voedsel te verzamelen of met hun imposante scharen indruk te maken op vrouwtjes en rivalen.

Lees alles over Burgers’ Mangrove op de website: www.burgerszoo.nl/ecodisplays/mangrove

 

Burgers’ Rimba

Het tropenbos van Maleisië

Burgers’ Rimba biedt u een tocht door het Maleise tropische regenwoud! In deze wereld voeren wij u mee door een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten. Burgers’ Rimba is helemaal gewijd aan de grotere dieren uit het tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië. Het woord ‘rimba’ komt uit het Maleis en betekent ‘bos’ of ‘jungle’. Bij binnenkomst vindt u Maleise beren, siamangs en laponders die nieuwsgierig hun leefgebied verkennen. Vlakbij hen ziet u diverse hertensoorten en bantengs, indrukwekkende Aziatische runderen. Bij warm zomerweer kunt u de bantengs regelmatig in de watergracht afkoeling zien zoeken.

Lees alles over Burgers’ Rimba op de website: www.burgerszoo.nl/ecodisplays/rimba

 

Burgers’ Bush

Het kleurrijke tropisch regenwoud

Wie de Bush betreedt, komt terecht in de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Door vochtige warmte, dichte plantengroei, geuren en geluiden waant u zich echt in de tropen! Al snel merkt u dat overal om u heen dieren in alle vrijheid leven. In het water, op de grond, in de bomen en in de lucht: in dit tropisch regenwoud zijn er tal van dieren te ontdekken! Hoe meer tijd u neemt om eens rustig om u heen te kijken, des te meer u vanzelf gaat spotten. Sommige dieren zijn echte boomtopbewoners, terwijl andere soorten zich hoofdzakelijk op de bosbodem ophouden. In de Bush kunt u verschillende soorten zoogdieren, vogels, vissen en reptielen aantreffen op uw tocht door de jungle.

Lees alles over Burgers’ Bush op de website: www.burgerszoo.nl/ecodisplays/bush

 

Burgers’ Zoo – Desert

Extreem leefgebied

Ga mee op avontuur in de rotswoestijn en geniet van de fascinerende dieren en planten uit dit bijzondere ecosysteem! Maar in weinig dierenparken kunnen bezoekers kennismaken met dit extreme leefgebied: in Europa is onze rotswoestijn zelfs de grootste in zijn soort. Burgers’ Desert (1994) is een natuurgetrouwe weergave van de Sonorawoestijn in Arizona en de Mojavewoestijn in het noorden van Mexico. De kronkelende paden voeren de bezoekers mee door een rotsachtig landschap dat wordt gekenmerkt door canyons, droge rivierbeddingen, grotten en spelonken. Al snel wordt duidelijk dat de woestijn vol leven zit!

Lees alles over Burgers’ Desert op de website: www.burgerszoo.nl/ecodisplays/desert

 

Burgers’ Ocean

Het tropisch koraalrif

Burgers’ Ocean is een tropisch koraalrifaquarium van acht miljoen liter water. Een zeer belangrijk onderdeel is het levende koraalrif van 750.000 liter water. Dit levende koraalrif is het grootste van Europa. Het ecosysteem tropisch koraalrif wordt in de Ocean nauwkeurig nagebootst. En dat is helemaal niet zo gemakkelijk, want koralen stellen buitengewoon hoge eisen aan de waterkwaliteit, de waterstroming, de hoeveelheid licht en de beschikbaarheid van het juiste voedsel.

Lees alles over Burgers’ Ocean op de website: www.burgerszoo.nl/ecodisplays/ocean

 

Burgers’ Safari

De Afrikaanse savannevlakte

Wie op vakantie in korte tijd veel grote dieren wil zien, doet er goed aan om niet naar het regenwoud te reizen, maar naar de savanne! Uw bezoek aan Burgers’ Safari begint bij de observatiehutten met grote ruiten. Hier kunt u de cheeta’s en de leeuwenfamilie bekijken. Vervolgens wandelt u langs een drinkplaats voor de dieren, waar met een beetje geluk breedlipneushoorns hun dorst komen lessen. Voor uw ogen ontvouwt het savannelandschap zich, waar groepen gnoes, zebra’s, waterbokken, paardantilopen, beisa oryxen en giraffes leven. In de omgeving van de drinkplaats bevindt zich een modderpoel waar met name de neushoorns in de zomer dankbaar gebruik van maken. Waterbokken gaan wel eens zwemmen in de vijver midden op de Safarivlakte.

Lees alles over Burgers’ Safari op de website: www.burgerszoo.nl/ecodisplays/safari

 

Contactgegevens Burgers' Zoo

Adres:  Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem
Telefoon:  026 - 442 45 34
Website: www.burgerszoo.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place