Den Haag & Scheveningen

Dagje Den Haag & Scheveningen

Wat vooraf ging:

Deze maand moest ik nog het seizoensticket van de NS opmaken en het plan was om dit op zondag 18 februari te doen. Een dagje Scheveningen, strandwandeling, bezoek aan Sealife en meteen maar kibbeling eten bij Simonis. Maximaal genieten dus. In goed gezelschap. 

Op zaterdag 17 februari had ik al een lunchafspraak (inclusief de stad onveilig maken) staan met Wieb. In Den Bosch. Ruim anderhalf jaar geleden zagen we elkaar irl tijdens het oplossen van een fictieve moord, virtuele blikken werden al eerder op het wereld wijde web gewisseld. Helaas is deze datum door persoonlijke omstandigheden gecanceld met de belofte om snel een nieuwe afspraak te maken die in beide agenda's past.

Het dagje Scheveningen werd vervroegd. Treintickets, op naam, werden op datum gezet inclusief de upgrade  naar eerste klas. Vrijdagavond kwam het appje: als ik een goede nacht heb, fiets ik op tijd aan. En zo zat ik de volgende ochtend in de trein naar Den Haag, op weg om er een leuke dag van te maken. Alleen.

Mauritshuis

Oktober 2016 ben ik langs de rij wachtenden voor het Mauritshuis gelopen en heb ervoor gekozen om toen de Panorama Mesdag te gaan bekijken. Nu, met de gewijzigde plannen, stond een bezoek aan dit museum als eerste op de agenda. En ik wist eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten en ben niet echt van de grote meesters, zeg maar ...

Ik citeer van www.mauritshuis.nl:
Het Mauritshuis in Den Haag toont een collectie wereldberoemde schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de Gouden Eeuw in een majestueus zeventiende-eeuws huis. De klassieke zalen van het museum hangen vol met iconische kunstwerken van Vermeer, Rembrandt, Steen en Rubens.

Den Haag - Mauritshuis

Een bezoek aan het Mauritshuis is zeer zeker de moeite waard. Het is bijzonder hoe levensecht sommige schilderijen in die periode geschilderd zijn. Maar ik heb het meest genoten van de tijdelijke expositie 'Jan Steen vertelt'. De verhalen, de wanorde, de humor en hoe de beste man dat op doek heeft vastgelegd. Een aanrader!
Deze expositie loopt van 15 februari tot en met 13 mei 2018.

Mauritshuis
Plein 29
2511 CS Den Haag
070 302 3456
www.mauritshuis.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lunch @ 't Achterommetje

Om 12 uur was het toch tijd om de inwendige mens te gaan verwennen. De zoektocht naar een leuk restaurantje begon in Google Maps met de simpele zoekterm 'lunch'. Hoe anders ;)

Het Mauritshuis zit zo ongeveer op Plein maar daar wilde ik nét niet gaan eten en mijn oog viel op 't Achterommetje. Een goede keuze bleek later, ik heb hier heerlijk gegeten en aangenaam gezeten!

Den Haag - 't Achterommetje

't Achterommetje
Achterom 71
Den Haag
070 - 364 58 76
www.achterommetje.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotomuseum

De wandelroute naar het fotomuseum was ondertussen gecheckt en te lang bevonden. De route met het openbaar vervoer leverde een mooie 30 minuten tijdwinst op en daar ging ik voor.
Jaren geleden had ik mijn pootjes al eens in het Haagse fotomuseum gezet en ik was benieuwd wat voor moois en inspirerends ik nu zou ontdekken.

Den Haag - fotomuseum - Michael Wolf

Tot en met 22 april 2018 exposeert Michael Wolf in het fotomuseum met verschillende onderwerpen. De naam van de fotograaf zei mij in eerste instantie niets totdat ik zijn werk zag. De hoge gebouwen in Hong Kong en 'Informal Solutions' kwamen me wel heel bekend voor. Maar hoe dan?

De vergelijking tussen mijn geheugen en een zeef is regelmatig succesvol maar dit keer kwam Breda Photo 2016 snel boven borrelen. Alleen, zijn foto's hingen in het MOTI en daar zijn wij toen niet geweest. Dus hoe? Wellicht heb ik meer foto's online gezien dan dat we in Breda zelf hebben bekeken. Zou zomaar kunnen. Toch?

In ieder geval, bekijk de website van Michael Wolf en geniet: www.photomichaelwolf.com

Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
070 - 33 811 44
www.fotomuseumdenhaag.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scheveningen

Even twijfelde ik nog of ik het naastgelegen Gemeentemuseum ook nog zou bezoeken, maar het zonnetje riep: 'kom, kom, kom maar naar Scheveningen'. En wie ben ik om daar geen gehoor aan te geven?

Scheveningen - boulevard

Het was druk op het strand en de boulevard. Wat wil je: zaterdagmiddag, een lekker zonnetje met weinig wind. Iedereen wil naar buiten, even aan het beginnend voorjaar snuffelen. En voor de eerste keer een terrasje pikken. Buiten. Op de boulevard. Ik ook :)

Onder het genot van een biertje en een portie bitterballen was het goed toeven bij Westewind. Alle stoelen waren bezet en iedereen schoof gezellig bij elkaar aan tafel. Denk dat de ober zich ook even vergiste met zijn opmerking over de eerste zomerdag. Jongen, het is maximaal 7°C geweest. Maar ik snap het stiekem wel hoor: zon + mensen op het terras = een goed begin van het seizoen.

Grand Café Restaurant Westewind
Strandweg 15-15a
2586 JK Scheveningen
070-3505963
www.westewind.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zonsondergang

Een korte blik op mijn telefoon leerde dat de zon om exact 18.00 uur de aarde zou kussen. Een mooi moment om dat op de gevoelige digitale plaat vast te leggen ...

Scheveningen - sunset

Scheveningen - sunset

Scheveningen - sunset

Scheveningen - sunset

Scheveningen - sunset

Kibbeling @ Simonis

Twee jaar geleden zijn we per ongeluk bij 'Simonis aan de haven' binnengewandeld op zoek naar kibbeling. Hadden we dat maar nooit gedaan, er is nergens, echt nergens betere kibbeling te vinden dan daar. Verpest voor het leven dus. En ja, als je een beetje in de buurt bent, 'moet' je daar een vorkje gaan prikken.

Zoon P vertelde enthousiast dat er ook een 'Simonis op de boulevard' zit, tegenover De Pier. Zij hadden dat een paar maanden geleden te laat in de gaten, maar voor mij was dit een uitgelezen kans om hier – na het fotograferen – kibbeling te bestellen. En toch, achteraf gezien, is dit het niet. Ik heb heerlijke kibbeling met frietjes gegeten maar mijn favoriet blijft toch aan de haven. Dat heeft gewoon net iets meer. Meer van alles. Vind ik.

Scheveningen - Simonis

AAN DE HAVEN
Visafslagweg 20
2583 DM Den Haag
070-3500042
www.simonisvis.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OP DE BOULEVARD
Strandweg 77 - 79
2586 JW Den Haag
070-3061619
www.simonisvis.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place