Red Arrows - LMD2019@Volkel

De Red Arrows op de Luchtmachtdagen 2019 in Volkel

Al dagen zinderde de lucht boven mijn ‘durpke’ van de vliegtuigen en voelde ik een grote onrust in mijn lijf. De Luchtmachtdagen kwamen er weer aan, zo ongeveer in mijn achtertuin. Daar geniet ik van. Dat wil ik zien. Sterker nog, dat móet op de digitale plaat worden vastgelegd.

Patrouille de France

Vrijdag, tegen de middag, stapte ik op mijn stalen ros want ‘achtertuin’ en veel auto’s van ver weg die in de file staan. Onderweg zag ik ze al vliegen. Letterlijk dan hè. De Patrouille de France. Te laat bedacht ik me dat ik die vliegshow ook wel wilde zien.

Red Arrows

Maar de Red Arrows ‘doen’ het ook goed op de foto ;)

De Red Arrows, het Royal Air Force Aerobatic Team, is een demonstratieteam van de Britse Royal Air Force en één van 's werelds eerste aerobatic display-teams. Het team werd in 1965 opgericht en snel uitgebreid naar negen vliegtuigen. Begin 2019 hadden de Red Arrows al bijna 5000 shows (!) gevlogen in 57 landen. De bekendste formatie is de Diamond Nine.

Het team fungeert onder andere als ambassadeurs voor de UK, helpt bij het rekruteren van nieuwe mensen en promoten de Britse luchtmacht in binnen- en buitenland maar ondersteunt ook op diplomatiek, industrieel en militair gebied de UK. Alle piloten hebben operationeel gevlogen (denk hierbij bijvoorbeeld aan Afghanistan, Libië en de Falklandeilanden) en hebben geholpen om het luchtruim te beveiligen.

De Red Arrows vliegen met British Aerospace Hawks (BAE Systems Hawk T1). Dit vliegtuig wordt aangedreven door een Rolls-Royce-motor, deze technische expertise is cruciaal voor het succes van het team.

Het team beschikt over ongeveer 60 personeelsleden. Veel van de piloten en andere leden van het squadron zijn toegetreden tot de Royal Air Force nadat ze in hun jeugd één of meer shows van de Red Arrows hebben gezien.

 

* Alle foto's zijn gemaakt met de Panasonic Lumix G7 met de 14-140mm lens en bewerkt met Adobe Lightroom.

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place