2016 GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven 2016

Eigenlijk staat GLOW elk jaar in mijn agenda. Zo ook dit jaar van 12 - 19 november. Maar niet elk jaar ga ik er ook daadwerkelijk heen. Vorig jaar bijvoorbeeld zat ik in het vliegtuig naar Cuba. Het jaar daarvoor kwam het niet uit en heb ik - na mijn cursus - kort een ieniemini heel klein stukje van de route gelopen.

De keren daarvoor was ik één van die irritante fotografen die met haar statief soms een soort van gevecht leverde met de andere bezoekers. Of te lang stond te spelen met sluitertijd en/of diafragma. Op zo'n moment loop ik GLOW bij voorkeur alleen ;)

Dit jaar heb ik mezelf uitgenodigd bij mijn middelste kind. Hij woont al anderhalve maand op de campus met het meest geweldige uitzicht over de stad en ik had daar nog geen vorkje geprikt. Kan niet hè? Aansluitend stond GLOW in de planning. Over een piepklein stukje campus-route kwamen we bij de route door de stad. Zonder camera. Zonder statief. Wat voelde dát vreemd en even was ik bang dat ik spijt zou krijgen. Niets bleek minder waar. Totdat we de Heuvel Galerie binnenliepen. Hier zou ik helemaal los kunnen gaan en dan is een telefoon maar een mager alternatief. Toch was de complete route voor mij niet de moeite waard om een andere avond terug te komen met camera. Met statief.

Stiekem was ik wél verbaasd over de grote hoeveelheid mensen die de (miezer) regen trotseerden. En dat schijnt op heel veel avonden zo geweest te zijn. Het Eindhovens Dagblad kopt zelfs over een nieuw bezoekersrecord.

Ook heb ik heel uiteenlopende meningen over de het lichtfestival gehoord. Van zwaar tegenvallend tot lyrisch over de gebruikte technieken. Zelf was ik ook niet echt onder de indruk maar ik realiseer me ook dat het waarschijnlijk steeds lastiger wordt om elke editie de voorgaande weer te overtreffen. We zijn gewoon verwend. Denk ik.

2016 GLOW Eindhoven

2016 GLOW Eindhoven

2016 GLOW Eindhoven

2016 GLOW Eindhoven

2016 GLOW Eindhoven

2016 GLOW Eindhoven

2016 GLOW Eindhoven

Volgende maand staat Amsterdam Light Festival in de planning. Met boottocht. Met camera. Zonder statief. Het goedkope treinkaartje is al gekocht en ik ben benieuwd ...

Zet jij GLOW Eindhoven 2017 in jouw agenda?

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place