Jubileum Dierenopvangcentrum Tholen

Jubilea & open dag bij DierenOpvangcetrum Tholen

Enige tijd geleden viel de uitnodiging voor de receptie bij DierenOpvangcetrum Tholen, kortweg DOT genoemd, op de deurmat. Naast hun jaarlijkse ‘Open dag’ op 22 juni waren er nog 3 jubilea te vieren:

  • het CVAB (Centrum voor Attitude en Begeleiding) bestond in 2018 al 30 jaar
  • de Elkie Stichting bestaat nu 25 jaar
  • en volgend jaar is het gehele bedrijf 25 jaar op het eiland Tholen gevestigd

En dat is natuurlijk reden voor een feestje ;)

Die zaterdagochtend zijn Lobster (van Lobster & Lobster) en ik al redelijk vroeg vertrokken naar Tholen. Iets met mooi weer, er op tijd willen zijn en toch wel ver rijden.

Cok en Angeline Verhoek, de eigenaren van DOT, ken ik nu zo’n jaar of 17 en ik weet niet beter dan dat zij heel begaan zijn met het lot van dieren. En mensen. Maar het gaat nu over kleine huisdieren zoals konijnen, knaagdieren, vogels, vissen of reptielen tot aan oudere, bejaarde honden en katten.

DierenOpvangcentrum Tholen

Enkele jaren geleden zijn de verschillende ‘bedrijfsnamen’ gekoppeld aan één naam: DierenOpvangcentrum Tholen. Onder deze naam vallen CVAB, Elkie Stichting, gedragscentrum en huisdierenvervoer. Duidelijk voor iedereen. Toch?

Centrum voor Attitude en Begeleiding, CVAB

Sinds 1988 is het CVAB hét vertrouwde logeeradres voor honden, katten, paarden, pony's, konijnen, papegaaien en andere kleine huisdieren in de regio Tholen én ver daarbuiten. Het hele jaar door is er opvang mogelijk voor zo’n 100 honden en 35 katten.

Gedragscentrum

Bij DOT wordt niet alleen aandacht gegeven aan de opvang van huisdieren, maar ook de baasjes kunnen op hun steun rekenen. Om de band tussen mens en dier te versterken, begeleiden en adviseren zij de baasjes al zo’n 35 jaar met gehoorzaamheidstrainingen, privélessen of een intern therapieproject.

Huisdierenvervoer

Al ruim 5 jaar vangt de Elkie Stichting rondzwervende honden en katten op voor het hele eiland Tholen. Wanneer een gevonden hond of kat na 2 weken nog niet herenigd is met zijn of haar baasje, dan wordt het dier opgenomen als asieldier. Per 1 juli 2018 is er geen dierenambulance meer, maar kan er nog wel gebruik worden gemaakt van het huisdierenvervoer wanneer er vooraf betaald is.

Elkie Stichting

De Elkie Stichting is het asiel van DierenOpvangcentrum Tholen. Hier worden huisdieren opgevangen die om wat voor reden dan ook niet meer door hun baasje verzorgd kunnen worden. Ook zwerfdieren vinden een warm plekje bij DOT. Voor alle dieren geldt dat er een permanent en liefdevol thuis wordt gezocht.

Donaties & giften

De opvang en verzorging van afstands- en zwerfdieren kost veel geld. Gelukkig kan de Elkie Stichting rekenen op de steun van lieve dierenvrienden om goed voor de asieldieren te kunnen blijven zorgen. Maar er is meer hulp en steun nodig.

Een éénmalige gift kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL69ABNA0563956445 t.n.v. de Elkie Stichting te Tholen, maar ook een permanent donateurschap behoort tot de mogelijkheden: www.dierenopvangcentrumtholen.nl/donateur.

De Elkie Stichting heeft de ANBI status, bij de Belastingdienst vind je hierover meer informatie: www.belastingdienst.nl/anbi

Sfeerimpressie van de 'open dag'

Op deze dag was het hele bedrijf open gesteld voor de bezoekers, zijn er demonstraties behendigheid geweest, was er een demonstratie en workshop detecteren met honden, een kleine rommelmarkt en waren er stands van Moir Art photo creation, Amivedi, Muller thuis en tuin, EHBO Tholen, Meleka miniaturen en speelgoed, spekkoek en lekkers van Siegers, Chagosi met sieraden en enveloppen met prijzen. Uiteraard was er ook aan ‘onze kleintjes’ gedacht en waren er voor de kinderen ponyritjes, grabbelton en speurtocht. PLUS op het gezellig terras was het genieten van een hapje en een drankje. Met muziek.

Wanneer je op tijd van huis vertrekt, ben je ook vroeg op de feestbestemming. Ik heb – op dit moment – nog niets gehoord over het aantal enthousiaste bezoekers. Maar dat komt vast nog ;)

Uiteraard heb ik weer veel te veel foto’s gemaakt. Een kleine selectie zie je hieronder.

Tot slot: waar vind je DierenOpvangcentrum Tholen?

Roolandsedijk 2
4691 PR Tholen
Tel. 0166-612027
www.dierenopvangcentrumtholen.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place