Mind Mystery @ Horst aan de Maas

Mind Mystery @ Horst aan de Maas

Het weekend begon enkele uurtjes eerder deze vrijdagmiddag. Er stond namelijk iets leuks in de planning. Dachten we. Maar was dat ook zo?
Is Mind Mystery echt een aanrader voor zowel jong als oud?

Vrijdagmiddag

Er zaten voor mij al een paar bezoekjes aan Hemelrijk ‘in the pocket’. Altijd leuk en het water was heerlijk van temperatuur. Zonder op de weersvooruitzichten te letten werd er gezegd: ‘Vrijdag gaan we wat leuks doen!’. Nou, dat werd in ieder geval géén Hemelrijk:

1 juli - weersvooruitzichten

Ooit had ik op Facebook al eens de website van Motion in Eindhoven voorbij zien komen, dat leek me toen al erg leuk. Nu plopte er Mind Mystery in Horst aan de Maas op. En een blik op de website vertelde mij dat dit waarschijnlijk ook erg leuk zou kunnen zijn. Het plan was gemaakt :)

Mind Mystery

Uiteindelijk bleek die vrijdagmiddag het weer heel erg mee te vallen en reden we op de A73, zo’n 6 kilometer voor de afslag Horst, in een lekker zonnetje zó de file in. Balen natuurlijk omdat een gemiddeld bezoek aan Mind Mystery een 2 á 2½ uur duurt. Lees: we hadden tickets voor het laatste tijdsblok van de dag en waren al een ietwat aan de late kant …

Gelukkig leverde de late aankomst geen problemen op en kregen we – na het verhaal van uitvinder Siebrandt Jacob van Moelberen – een korte rondleiding. En serieus, vanaf het eerste moment was het leuk. Heel erg leuk. Zelfs voor volwassenen ;)

Na de rondleiding mocht je op eigen houtje Mind Mystery gaan beleven en dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Je blijft je verbazen over hoe je grijze celletjes je voor de gek kunnen houden. Kortom, puur genieten!

Optische illusies en foto’s

Zonder camera geen uitstapjes. Zoiets was het toch?
De caleidoscoop, daar had ik wel uren naar kunnen kijken ...

Ik heb veel foto’s gemaakt maar om nu te zeggen dat de mindf*ck en de optische illusies goed op de foto staan? Daar heb ik een kort antwoord op, gewoon nee ...

Waar vind je Mind Mystery?

Tienrayseweg 10C
5961 NL Horst
077 - 208 60 88
www.mindmystery.nl

Parkeren bij Mind Mystery is gratis

Tips! Voor jou of voor iemand anders ;)

In het museum hangen een aantal (bekende) werken van M.C. Escher.
Ik ben fan. En jij vast ook ;)

Maar. Vergeet ook de optische illusies niet ...

 

 

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place