Vlindersafari in Gemert

Op vlindersafari in Gemert

Pas geleden, het was een mooie zonnige zondag, wilde ik een soort van vakantiegevoel creëren door iets leuks te gaan ondernemen. De vlindertuin in Gemert stond al een tijdje op mijn netvlies maar op de één of andere manier kwam het er simpelweg niet van om daar heen te gaan. Tot die zondag …

T.O.T.-rit Boekel 2019

Na mijn ochtendwandeling, een lekker ontbijt en een kop koffie kon mijn groene bolide aangezwengeld worden. Camera en fles water zaten in de rugzak. Heel even had ik getwijfeld, ga ik door het buitengebied mijn weg zoeken of rechtstreeks naar Gemert. Het werd de rechtstreekse route totdat Boekel een hindernis vormde. Toevallig werd er deze zondag de T.O.T.-rit Boekel 2019 gereden met maar liefst 600 (!) tractoren. Boekel Centrum was afgesloten en ik werd het buitengebied in gestuurd. Rechtstreeks naar Boekel en via het buitengebied naar Gemert. Best of both worlds toch?

Vlindersafari in Gemert

Samen met vriend Google Maps werd ik door Huize Padua en Handel naar Gemert gestuurd. Handel is overigens een erg leuk dorp. Denk ik hè, ben er alleen doorheen gereden.

Vooraf had ik toch wel een soort van 'wilde' plannen met dit bezoek: een leuk blog en veel foto's. Totdat je jezelf op de terugweg bedenkt dat je geen enkele foto van de buitenkant, het winkeltje en het stukje horeca hebt gemaakt …

Voor foto's was het ook duidelijk niet de goede dag volgens de meneer die in de vlindertuin rondliep. Nee, met mooi zonnig weer worden de vlinders super actief en fladderen lekker rond. Op een koelere, bewolkte dag zijn de vlinders meer in rust en kun je bij wijze van zelfs een statief neerzetten. Zo stil en rustig.

Neemt niet weg dat er door mij en vele anderen druk gefotografeerd werd. Van camera's met bizar grote lenzen tot aan telefoons. Noodgedwongen ben ik op een gegeven moment ook met mijn telefoon de vlinders op de digitale plaat vast gaan leggen: mijn SD kaart was vol en een lege kaart lag thuis :(

Conclusie

De conclusie is niet zo moeilijk: de vlindertuin is een absolute aanrader en ik MOET nog een keer terug. Op een koele, bewolkte dag en met voldoende geheugenruimte voor teveel foto's.

Waar vind je de vlindersafari?

Vlindersafari | tropische vlindertuin

Groeskuilen 95, 5421 ZW Gemert

www.vlindersafari.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stiekem wilde ik wat Insta-stories gaan posten, niet gelukt. Het verticale beeld wel, haha ...

 

Kijk je mee naar een kleine impressie?

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place