Open dag bij de Familie Eilers in Nederweert

Open dag bij de familie Eilers

Al jaren houdt de familie Eilers begin april hun ‘Open dag’ en is het mogelijk om in het dierenpension te kijken, lammetjes te knuffelen of pups te kijken. Dat laatste was nu wel heel bijzonder want Jinn lag intens te genieten van haar heel piepjonge kroost. De kalender zei: zondag 7 april. Dus weekend, heerlijk weer en geen haast. De snelste weg is over de snelweg maar dan tik je ook de meeste kilometers aan. En zoals ik zei: geen haast. In het goede gezelschap van Google Maps was de route over Helmond een eitje. En zeker mooi in de lente.

Dierenpension Eilers

Toos en Mart ken ik al heel wat jaren, met Marieke mocht ik voor het eerst handjes schudden. Ook was dit niet de eerste keer dat ik rond mocht kijken in de verblijven voor de honden en katten, het blijft interessant. In deze periode zijn er nog niet zo veel gasten, maar degene die er wel zijn hebben het prima naar hun zin. Nieuwsgierig komen ze bij je kijken of kiezen er voor om in hun eigen kennel naar buiten te gaan. Want mooi weer ;)

Door veel mensen wordt deze dag ook gebruikt om een kijkje te nemen voordat men hun huisdier bij Dierenpension Eilers van een heerlijke vakantie laat genieten. Een verstandige keuze overigens. Het dierenpension is lid van Dibevo en voldoet al sinds 2000 aan de strenge eisen van Stichting Dierbaar.

Texelaar Fokbedrijf Mart Eilers

Zoals je hierboven ziet: Mart fokt Texelaars. Vanaf zijn zestiende. Al meer dan 50 jaar.

Ik quote even van texelsheep.nl:

De Texelaar is ruim honderd jaar geleden ontstaan uit kruisingen van inheemse polderschapen met verschillende Engelse rassen, zoals Leicester, Wensleydale en de Lincoln. Het resultaat was een groot, snel groeiend en wolrijk schaap. Dit schapenras groeide door een effectieve selectie uit tot het best bespierde vleesschaap ter wereld. Een ras dat een uitmuntende karkaskwaliteit combineert met goede reproductie-eigenschappen.

Je snapt het al, een mooi schaap. Dit jaar dartelen er 80 gezonde lammetjes rond.

Kennel van Broenshoof

In het kennel van Broenshoof worden de Epagneul nain Papillon (Vlinderhondje) de Australian Shepherds (Aussies) gehouden. Aukje, een Australian Shepherd, heeft op 23 maart een nestje met 7 prachtige pups gekregen.

Jammer genoeg was het in de puppy – ruimte vrij donker en wilden veel mensen naar de pups van Aukje én van Jinn kijken.

From Jinn’s Home

Rottweiler Jinn, de kersverse moeder van maar liefst 9 schattige pups, vond alle aandacht prima en bekommerde zich alleen om haar kroost. Net een weekje oud.

Bij hoge uitzondering mocht ik dichterbij om wat foto’s te maken en hier was het eigenlijk ook (te) donker. Stoeien met fotoprogramma’s helpt iets maar volstrekt onvoldoende om er een goede kwaliteit foto’s uit te krijgen …

Zondagmiddagbesteding

Al met al was het erg leuk om de familie Eilers weer eens te zien, rond te kijken op hun mooie bedrijf en lammetjes te knuffelen. De pups zien er zo lief uit dat de verleiding om er één (of meerdere) mee naar huis te nemen heel groot is ;)

Sfeerimpressie van de 'open dag'

Uiteraard heb ik weer veel te veel foto’s gemaakt. Een kleine selectie zie je hieronder.

 

En tot slot: waar vind je Dierenpension Eilers?

Kreijel 16
6031 AA Nederweert
Tel. 0031495-632700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place