LMD2019@Volkel - Patrouille Suisse

Patrouille Suisse op de Luchtmachtdagen 2019 in Volkel

De Luchtmachtdagen worden afwisselend in Volkel, Leeuwarden of Gilze Rijen gehouden. Door bezuinigingen en/of missies in het buitenland was de laatste open dag van de luchtmacht alweer 3 jaar geleden. Dit jaar mocht ik in Volkel zowel op de vrijdag als op de zaterdag genieten van de show van Patrouille Suisse. In verschillende weersomstandigheden. Dat dan weer wel.

Patrouille Suisse

Patrouille Suisse is het demonstratieteam van de Zwitserse luchtmacht. Het aerobatic team werd in 1964 opgericht en bestaat uit een squadron van zes vliegtuigen. Patrouille Suisse is het ‘visitekaartje van het Zwitserse leger in binnen- en buitenland’ en vliegen altijd met zes. Iedere piloot heeft minimaal 1250 vlieguren aan ervaring. De shows worden in rood-wit beschilderde Northrop F-5E Tigers met veel - Zwitserse - precisie gevlogen. En dat is mooi! 
Tot mijn verrassing werden er na de ‘fly by’ flares gebruikt. Ze staan op de foto maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Helaas kan ik nergens terugvinden hoeveel shows Patrouille Suisse heeft gevlogen. Dus als jij dat weet, let me know?

9 juni 2016

Tijdens een oefening voor de Luchtmachtdagen in Leeuwarden schampten twee F-5 straaljagers elkaar waarna één toestel is neergestort in een vijver in Bitgum. De piloot heeft zich met zijn schietstoel in veiligheid kunnen brengen en raakte gewond.

Wil je meer over Patrouille Suisse weten?
Hier kun je een uitgebreide brochure als .pdf downloaden.

 

* Alle foto's zijn gemaakt met de Panasonic Lumix G7 met 14-140mm lens en bewerkt met Adobe Lightroom.

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place