Kijkduin Beach

Ziet u die prachtige herfstluchten?

Het is maandagochtend. De kinderen zijn de avond daarvoor allemaal naar hun eigen plekje teruggekeerd. Ik heb nog een vakantiedag voor de boeg nadat alle sporen van onze aanwezigheid in het chalet uitgewist zijn.

Licht, lucht & water

Na een cappuccino in een heerlijk najaarszonnetje, zoek ik mijn weg naar het strand. Gewapend met camera, what else, ga ik dwalen. Boven zee, richting Europoort, kleurt de lucht donker. Een prachtig contrast met de schuimkoppen waar de zon mee speelt. De andere kant op, richting Scheveningen / Den Haag is de lucht felblauw met enkele lichte wolkjes. Er gebeurt van alles op het water. Dit is genieten.

Kijkduin Beach

Kijkduin Beach

Uren kan ik hier naar kijken fotograferen, maar ik heb nog andere plannen voor deze dag.

Pokémon vangen

Dit hele weekend stond in het teken van Pokémon genieten met de kinderen. En ja, ook Pokémon. Kijkduin is was niet voor niets de Pokémon-hoofdstad van Nederland. Toch?
Na het ronddwalen op het strand wilde ik toch nog wat virtuele beestjes vangen en ietwat XP toevoegen aan mijn puntentotaal. Waar kan dat beter dan op het Deltaplein? Het was niet druk want een gewone maandagochtend.

Kijkduin Beach & Pokemon

En daar kwam ik hem tegen, mijn gepensioneerde meneer, terwijl ik met mijn snufferd naar mijn telefoon aan het staren was. Logisch ook dat ik hem niet had zien aankomen.

Jammer?

'Mevrouw, vindt u het niet jammer?'

Verbaasd kijk ik op en zie de bovengenoemde meneer naar mij kijken, afgewisseld met een blik op zijn hond en het verderop gelegen strand.

'Wat moet ik jammer vinden meneer?'
'U kijkt alleen op uw telefoon terwijl u ook een camera bij u draagt.'
Ik kom hem daar op dát moment geen ongelijk in geven.
'Klopt. Ik ben wat beestjes aan het vangen. Die zitten hier meer dan thuis.'
'Maar kijkt u dan niet om u heen?'
'Nee, nu even niet. Dat lijkt me duidelijk', zeg ik met een lach.
'U bent net als al die anderen.'
'Euhhh … hoezo?'
'Iedereen is geobsedeerd door Pokémon maar er is hier zoveel meer te zien. Kijk naar die mooie herfstluchten. Het verandert waar je bijstaat. Wilt u dat dan niet op de foto zetten?'
'Meneer, ik heb net een uur lang over het strand gedwaald en weer te veel foto's gemaakt omdat het zo adembenemend mooi is. En nu vang ik nog wat Pokémon voordat ik naar Den Haag ga.'
'O, natuurlijk! Ik heb ook altijd mijn camera bij me. Niet zo één die u heeft, maar een kleintje. Ik maak vaak foto's wanneer ik de hond uitlaat. Ook met mijn telefoon. Nou, fijne dag nog!'
'Dank u, ook een fijne dag!'

Pikachu

Glimlachend kijk ik hem na terwijl zijn hond blij voor hem uithuppelt.
Kort vraag ik me af wat hij denkt voordat ik nog even, verdiept in het spel, een paar xp scoor …

 

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place