Ryanair - Eindhoven - Faro - Algarve - Portugal

Hoe ik in de Algarve terecht ben gekomen

Gewoon met het vliegtuig is een te simpel antwoord hè? ;)

As we speak, het is de derde week van januari en ik ben bij mijn moeder. En elke keer weer is ze verbaasd wanneer er een auto onaangekondigd het erf op rijdt. Het zinnetje 'Wie komt er nu weer aan?' klinkt dan niet heel vreemd. Zo ook deze keer.

Ik ben het even kwijt maar het zal in de middag, net voor koffietijd, geweest zijn. Zij kijkt op uit haar puzzelboekje, ik vanaf mijn laptop. Er rijdt namelijk een auto het erf op. De verrassing is groot wanneer het W&I blijken te zijn. Ze zijn met de laatste stuiptrekkingen van de nieuwjaarswensen bezig voor ze weer naar huis vertrekken. En huis, dat is het grootste deel van de tijd onder de rook van Faro. In de Algarve, Portugal.

Er wordt gezellig bijgekletst. Je weet wel, de koetjes, de kalfjes en wat heftiger spul. Tot er gezucht wordt: 'En dan moeten we ook nog een fotoboek maken voor onze gasten'. Spontaan rollen de woorden uit mijn mond: 'Ik kom naar jullie toe en maak een fotoboek'. De positieve reactie deed mij even slikken. Oops, wat heb ik nu weer uitgekraamd. Wat heb ik me op de hals gehaald. Hoe ga ik dat doen? Daarna volgt een periode van overleg en checken of ze het echt menen. Dat bleek zo te zijn.

Vlucht en accommodatie boeken

Het was de bedoeling dat ik een dag of 5, maximaal, bij hen in Vila Violeta zou verblijven. In die tijd kon ik wat werken, wat foto's en een start met het fotoboek maken en gezellig zijn. Om toch een zwaar aangename combi van een soort van zakelijk en privé te maken besloot ik er een aantal dagen aan te plakken. Als je daar dan toch bent. Niet dan?

Mijn voorkeur gaat uit om van Eindhoven Airport te vertrekken. Binnen een half uur ben ik van deur tot deur. Áls ik word weggebracht. Maar het alternatief, Airport Weeze, is ook een goed startpunt voor een leuk tripje. Ryanair en Transavia zijn dan de aangewezen vliegmaatschappijen om een ticket te zoeken. Het is Ryanair geworden. Op zondag heen en 10 dagen later op woensdag terug. Met koffer, gereserveerde plaats en priority. Tijdstip van de terugvlucht was overigens ruk waardeloos. Vertrek om 06.30 uur uit Faro. Weet je wel op wat voor onmenselijk tijdstip je dan uit je bed moet?

Via Booking.com en Hostelworld was ik me inmiddels aan het oriënteren op een ander bedje voor een paar dagen. Die waren er genoeg. Ook betaalbaar (lees: een slaapzaal met mogelijk gezellige surfdudes m/v ^^ ). Dat is hoe ik – wanneer ik alleen op pad ga – mijn oogjes dicht doe en mijn lijf te rusten leg. Een slaapzaal dus.

Uiteindelijk ben ik de volledige periode in Violeta gebleven, waarvan ik een gedeelte het rijk alleen had. Ook niet verkeerd ;)

Vluchten vergelijken

Soms waag ik me er aan om mezelf eerst via vergelijkingssites te oriënteren op de mogelijkheden. Zeker wanneer ik wat verder weg ga. Voor de kortere vluchten kun je er bijna donder op zeggen dat ik bij óf Ryanair óf Transavia uitkom. De laatste heeft dan nog de meeste voorkeur.

Maar je kunt natuurlijk ook de zoekmachines hun werk laten doen ;)

 

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place