project p52 abstract

Abstract

Abstractie komt van het Latijnse woord abstráhere, weglaten.

Abstractie is het weglaten van alle niet essentiële informatie of aspecten om meer fundamentele structuren zichtbaar te maken.

En daar gaat het mis ;-)

Van P365 naar P52

Na twee voltooide 365 dagen projecten (een blik in mijn leven & bloemen houden van mensen) dacht ik voor een project gekozen te hebben waar de lat minder hoog ligt. Elke week één foto scheelt heel veel met elke dag één foto. Toch?

Maar ik merk dat 'abstractie' toch een lastig onderwerp is. Er zijn zoveel raakvlakken met bijvoorbeeld architectuur- of macro-fotografie. Waar begint het één en eindigt het ander?

Wanneer is een foto abstract?

De hamvrag is en blijft in dit soort gevallen: "Weet je wat er op de foto staat?" Nee? Dan is de foto geslaagd. Of heb jij hier een ander idee over?

Ondertussen weet ik dat niet alle foto's aan de bovengenoemde omschrijving voldoen. Gelukkig heb ik een aantal kritische mensen om mij heen met - opbouwende - kritiek. Al met al blijft het een mooi project om mezelf te prikkelen en uit te dagen. Aan het eind van 2014 zullen we het resultaat zien ;-)

En wat nu?

Het bovenstaande heb ik in 2014 geschreven en er een prachtige * kuch * website omheen gebouwd. De statistieken over 2018 vertellen dat er exact 331 unieke bezoekers een kijkje hebben genomen op deze website, ongeveer 27 per maand en niet eens 1 per dag.
Heb ik zin en tijd om hier weer – nieuwe – energie in te steken? Het antwoord is kort: nee!

Maar er is wel een fotoboek:

fotoboek abstract blurb

 

Enjoy!

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place