Het was Hemelvaart, een extra dagje vrij. Een mooi moment om weer eens een keer iets leuks met het eten te doen. En goed gezelschap uit te nodigen ;)
Wat heb je nodig
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijn bourguignonne melange
- 2 tl paprikapoeder
- 5 el olijfolie
- 1 limoen
- 1 hele kip (~ 1,2 kg)
- 1 kg krieltjes in de schil
- 2 courgettes
- 15 g koriander → vergeten te kopen :(
- 1 snufje peper
- 1 rasp
- 1 bakplaat bekleed met bakpapier
- 1 keukenpapier
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de knoflook, komijn, het paprikapoeder en 2 el olie in een kommetje. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Meng de marinade en breng op smaak met peper. Halveer de limoen.
Leg de kip op de bakplaat en dep droog met keukenpapier. Wrijf de kip goed in met de marinade. Stop de limoenhelften in de buikholte van de kip.
Rooster de kip in de voorverwarmde oven in 60-70 min. goudbruin en gaar.
Leg na 30 min. de krieltjes en courgette rondom de kip. Besprenkel ze met de rest van de olie en rooster de krieltjes en courgette samen met de kip gaar. Snijd intussen de koriander grof.
Neem de kip uit de oven en bestrooi met de koriander. Serveer 2/3 van de kip met de krieltjes en courgette. Bewaar de rest voor de tweede dag.
Bron: www.jumbo.com