Gister vierde M. haar verjaardag met een zeer select groepje intimi en prikte P. vooraf in huize Mickey een vorkje mee. Stiekem was het weer een tijdje geleden dat ik zelf verantwoord en gezond had gekookt. Iets met een volstrekt zinloos diepvriesmanagement en het oplossen daarvan.
Het toeval wil dat ik deze week de nieuwe Allerhande doorbladerde en daar toch lekker smulwerk tegenkwam. Het management van de trapkast verdient ook nog geen schoonheidsprijs, het werd risotto die een ietwat over datum was. Zonder de tuinbonen want meh.
Wat heb je nodig
- 1¼ liter water
- 3 kippenbouillontabletten
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 el milde olijfolie
- 400 g risotto
- 300 g gesneden snijbonen
- 200 g diepvries doperwten
- 1 blikje mais (300 g)
- 4 merguez
- 15 g verse peterselie
- 1 citroen
Hoe maak je het
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en draai het vuur laag.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalot toe en fruit 3 min. tot hij glazig is. Voeg de risotto toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal met de rest van de bouillon tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg tot slot de snijbonen, doperwten en de mais toe en laat op laag vuur 5 min. gaar worden.
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de peterselie en het citroenrasp door de risotto en serveer met de worstjes. Bestrooi met verse peper.
Variatietip:
Zelf heb ik merguez bij de Turkse supermarkt op het Piusplein gehaald. In het originele recept staan chipolata lamsworstjes maar deze zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door chipolata varkensworstjes.
Dit recept is een vrije interpretatie van de Allerhande Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen & lamsworstjes