De laatste verhuizing! Voorlopig tenminste. P. heeft voor een zéér betaalbaar bedrag een mooie kamer in een voormalig klooster. In Eindhoven. Op loopafstand van school en het busstation. De nodige spierbundels m/v werden ingeschakeld voor D-Day. Daarnaast werd er hier in huis ook nog geluncht. Mijn smaakpapillen zeiden 'licht pittig', maar de meningen verschillen hierover ;)
Voor 8 personen
Wat heb je nodig
voor de madras curry pasta:
- 5 uien, in stukjes
- 1 rode Madame Jeanette, met zaadjes, in stukjes
- 10 tot 12 cm gemberwortel, geschild en in stukjes
- 1 grote bol knoflook
- 5 theelepels gemalen komijn
- 5 theelepels gemalen koriander
- 5 theelepels geelwortel (kurkuma of koenjit)
- 5 theelepels garam masala
voor de soep:
- 4 eetlepels olie
- 5 uien, gesnipperd
- madras curry pasta, naar eigen smaak
- 3 blikken tomatenblokjes (400 g)
- 2 blikken kokosmelk (400 g)
- 1 Turks brood, in repen
- koriander, grof gehakt
Hoe maak je het
Pureer voor de curry pasta alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Verhit voor de soep de olie in een steelpan. Fruit de ui en schep de curry pasta er doorheen en bak minimaal 1 minuut tot de geur goed vrijkomt. Voeg de blikken met tomatenstukjes toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm de soep nog 5 minuten. Rooster het Turks brood.
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer de koriander er apart bij.
Eet smakelijk!
Tip
Bewaar curry pasta in een schoon potje of een afsluitbaar bakje onder een laagje olie in de koelkast. Of doe net zoals ik, vul een ijsblokjes vorm met de overgebleven curry pasta en vries deze in. Je kunt de gewenste hoeveelheid pasta gebruiken in curry's, soepen, marinades, gehakt, hartige taarten of laat je fantasie de vrije loop.
Dit recept komt uit het boek “Weekendlunch' van Janneke Philippi en is naar eigen inzicht iets gewijzigd.
(Of niet alles te koop was? Misschien ...)