Om bij de lammetjes te blijven, laat ik beginnen met de excuses voor de foto. Denk dat ik er toch een ietsje meer tijd voor had moeten nemen voor een beter resultaat. MAAR … dat neemt niet weg dat het aangepaste recept van pilav met spinazie en lamszadel wél erg lekker was. Tenminste dat vond ik.
Wat heb je nodig
- 3 el olijfolie
- 1 cm verse gember (geschild en fijngesneden)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 300 g basmatirijst
- 100 g tutti frutti (in stukjes)
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- 150 g gemengde noten (in stukjes)
- 4 mooie lamszadels (op kamertemperatuur)
- 15 g verse koriander (fijngesneden)
Hoe maak je het
Verhit in een pan met een dikke bodem 2 el olie en fruit hierin de gember met de knoflook. Roer de rijst erdoor en zorg dat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de tutti frutti toe, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de pilav op een laag vuur en met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin ge gehakte gemengde noten goudbruin. Laat het mengsel op een bordje afkoelen. Bestrijk de lamszadels dun met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan en rooster het lamsvlees in 5 min. gaar, keer halverwege. Serveer de pilav met de noten en de lamszadels, bestrooi het gerecht met koriander. Gewokte spinazie smaakt er heerlijk bij.
Bron recept: Allerhande