Het voordeel van niet meer alleen wonen is toch wel dat je vaker uitgedaagd wordt om weer eens een keer iets anders op tafel te zetten. Tegenwoordig zijn curry's een soort van favoriet. In grote lijnen volg ik de recepten, maar ben totaal niet merkgevoelig of te beroerd om zelf de stukjes te snijden.
Wat heb je nodig
- 1 middelgrote ui
- 2 el milde olijfolie
- 1 el Euroma by Jonnie Boer garam masala
- 800 g koelverse pompoenstukjes
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
- 500 g Griekse yoghurt 10%
- 200 g plain mini naans
- 15 g verse koriander
- 4 el mangochutney
Hoe maak je het
Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten. Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 25 minuten. gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de naan en de mangochutney.
De cijfertjes
- hoofdgerecht: 4 personen
- voedingswaarden: 445 kcal
- bereiden: 40 minuten
per eenpersoonsportie
- energie: 445 kcal
- eiwit:13 g
- koolhydraten: 45 g
- vet: 22 g
- waarvan verzadigd: 11 g
- natrium: 440 mg
- vezels: 7 g
Resultaat
De smaak was heerlijk maar toch is er in dit recept iets niet oké. Of het recept of mijn handelswijze. De Griekse yoghurt is namelijk gaan schiften. Dat vraagt natuurlijk om een herhaling van het recept en ik heb sterk de neiging om de yoghurt door koksmelk te vervangen. Iemand een idee of dat een goed plan is?
Bron recept: www.ah.nl/allerhande