Bij de spinaziecurry werd afgelopen dinsdag nog een zeer smakelijke salade geserveerd: tomatensalsa. En ook dit is een aanrader als bijgerecht bij bijvoorbeeld een warme maaltijd, een picknick of een bbq.
Wat heb je nodig
- 500 gram superrijpe tomaten
- Flinke bos peterselie of koriander naar smaak
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- Optioneel: halve chilipeper
Hoe maak je het
Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui en pers de knoflook, en meng met de tomaten.
Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Wil je de salsa extra pittig maken? Hak dan de peper fijn en voeg toe.
Laat 5-10 minuutjes staan en proef. Voeg eventueel extra koriander, peper, zout of limoensap toe.
Bron recept: www.culy.nl