Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 250 g eiernoedels (biologisch)
- 500 g kipdijfilet
- 2 el zonnebloemolie
- 3 cm verse gember
- 650 g pittige Thaise roerbakmix
- 850 ml kraanwater
- 1½ kippenbouillontablet
- 400 ml kokosmelk
- 2 limoenen
- 4 el vissaus
- 15 g koriander
Hoe maak je het?
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min.
Schil de gember, snijd fijn en roerbak 2 min. mee. Doe de groentemix erbij en roerbak nog 1 min. Voeg het water, de bouillontabletten en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken. Voeg de noedels toe. Pers 1 limoen uit. Breng de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en eventueel zout.
Snijd de korianderblaadjes grof en snijd de tweede limoen in partjes. Verdeel de noedelsoep over 4 kommen. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.
Bron recept: allerhande