Auberge du Savel

Auberge du Savel, Frankrijk

Het is begin december wanneer J. en ik, onder het genot van een wit wijntje en (te)veel lekkere hapjes, ons wel en wee delen. Er was veel bij te praten doordat agenda's niet altijd even goed matchen ;)

Tomorrowland Winter

Heel veel onderwerpen kwamen voorbij, van sporten tot ouders en alles daartussen. Noem het maar, je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij. De wintereditie van Tomorrowland was daar ook onderdeel. Na de Belgische zomereditie vond J. het zeker tijd voor de eerste wintereditie. Op de Alpe d'Huez. Frankrijk. Ja, ruim 1000 kilometer vanaf hier. Daar zag ze tegenop, om het hele eind alleen te moeten rijden.

Carpoolen

Mijn agenda vertelde mij dat het dan de perfecte tijd voor een korte vakantie zou zijn. In de sneeuw. In Frankrijk. Zo besloten we om op 't gemakkie samen naar Frankrijk te tuffen. Iets met win-win: J. naar Alpe d'Huez en ik zou een bedje daar in de buurt zoeken. De geplande dag van vertrek was de zaterdag zodat we ook nog enkele dagen samen van een winters Frankrijk konden genieten.

Auberge du Savel

Het begin van mijn zoektocht. Vind maar eens iets leuks, iets betaalbaars, iets in de buurt, iets met gratis annuleren en niet tussen 30.000 festivalgangers. Nah, geloof me, dat lukt mij meestal uitermate goed * kuch * dus ja, nu ook. Via booking.com. Er waren meerdere opties voor mijn budget, maar een slaapzaal met máár 3 anderen sprak mij wel aan. Auberge du Savel zou het worden. En dat op een klein 20 km van Alpe d'Huez. Helemaal blij natuurlijk, dat snap je wel!

Voorpret

Mijn accommodatie ligt een beetje in 'the middle of nowhere', een ietwat 'le bout du monde' in het Frans. Een mooi startpunt voor wandelingen door de ongerepte sneeuw met prachtige vergezichten. Dacht ik. Neem bijvoorbeeld Les Deux Alpes. Op nog geen 10 km en een 2½ uur wandelen. Het enige probleem is dan of je de bus heen of terug neemt. Toch?
Het ANWB lidmaatschap, de reis – en annuleringsverzekering werden gecheckt, sneeuwkettingen werden geregeld.

Maar toen …

Door persoonlijke omstandigheden was het opeens niet meer zeker of J. überhaupt wel naar Frankrijk zou kunnen. Voor mijn verzekering heb ik sluitend bewijs nodig dat we samen op pad zijn. En dát was pas mogelijk na de eerste overnachting in Frankrijk door middel van een hotelfactuur met onze beide paspoortnummers. Helaas heb ik mijn boeking geannuleerd.

Annulering Auberge du Savel

Er staat geen tripje Frankrijk meer in de planning, we kiezen een ander moment om samen op pad te gaan. Toch sluit ik niet uit daar ooit nog in de omgeving te gaan wandelen, het is er zo verschrikkelijk mooi: kijk op Google.

 

Foto: booking.com
Dit artikel bevat affiliate links, zie de disclaimer

 

You have no rights to post comments

Reacties   

#2 RE: Auberge du SavelMieke 06-03-2019 07:56

 

... verzuurt niet.

Klopt helemaal, dus ik ga er van uit dat we in de toekomst nog een keer ergens in een leuke stad, met uitzicht op zee, aan een cocktail zitten te nippen ;-)
#1 RE: Auberge du SavelWieb 05-03-2019 16:17

 

Jammer. Maar wat in het vat zit...