Jaarboek 2017 - Albelli

Jaarboek 2017

In 2008, het jaar dat mijn ouders 75 werden, was het – net als voorgaande jaren – heel lastig om een geschikt verjaardagscadeau te bedenken. Na lang de grijze celletjes geplaagd te hebben, viel het kwartje. Wat was er nu leuker dan een fotoboek waarin een selectie van onze digitale foto's tot dan was geplakt? Echt, het beste idee EVER!

In 1998 hadden we tijdelijk een Sony Mavica te leen. En ik was verkocht. Een digitale camera, dát was – voor mij – de toekomst. Drie jaar later was ik de trotse eigenaresse van de Nikon Coolpix 775. Nu, verschillende compactcamera's, scanners en een spiegelreflexcamera later, fotografeer ik met mijn telefoon en een systeemcamera.

Samsung NX300

De systeemcamera waar ik mijn momenten mee op de digitale plaat vastleg, is de Samsung NX300. En eigenlijk verkeer ik vanaf het begin al in een soort van staat van oorlog met deze camera. Sterker nog, ik heb de afgelopen jaren al heel wat af gevloekt. Als iemand tips en/of ervaringen voor de aankoop van een nieuw exemplaar wil delen, graag!

Fotoboeken

Nu de beslissing was genomen om een fotoboek te maken, moest er uiteraard een afdrukcentrale bij gezocht worden. Op dat moment waren er nog zo veel spelers op de markt en de keuze was al snel op Albelli gevallen.

Het eerste fotoboek was een verzameling foto's van ongeveer 2000 tot en met 2008. Daarna werd er elk jaar een fotoboek met Sinterklaas beloofd. Pas na de jaarwisseling kon dit worden afgedrukt want een jaar loopt toch echt tot 31 december ;)
Het fijne van Albelli waren de acties na de jaarwisseling. We konden er bijna de klok op gelijk zetten: in februari komt 2 boeken voor de prijs van 1 weer online. Een mooi moment om een boek voor ouders én zus te bestellen. Dit jaar was het anders. In januari werd ik wakker geschud met deze kop uit de nieuwsbrief:

Tot 96 extra pagina's helemaal GRATIS
Maak een jaarboek van je favoriete momenten uit 2017 met deze exclusieve aanbieding. Dat betekent al je mooie foto's in één fotoboek.

En de promotiecode was geldig tot 24 januari … een maand minder tijd om het boek in elkaar te knutselen. Haasten dus, met ook nog een tripje Oradea voor de boeg. Maar het is gelukt!

Het resultaat

Uiteraard wordt een boek tot in den treure gecontroleerd op fouten. Maar de schrik was wel héél groot toen een pagina een volledig andere lay out had dan ik had besteld. Dacht ik.

Na veel gezoek en gepuzzel kon ik het eindresultaat reproduceren. Ik wijt het aan een fout in de software en heb alle stappen aan in mijn klacht naar Albelli doorgestuurd. Al snel kwam het bericht dat ik beide boeken opnieuw en kosteloos mocht bestellen. Mijn feedback nemen ze mee in toekomstige updates.

Jaarboek 2017 - Albelli

Jaarboek 2017 - Albelli

Jaarboek 2017 - Albelli

Jaarboek 2017 - Albelli

Jaarboek 2017 - Albelli

En ik begin – na in het verleden niet altijd even tevreden te zijn geweest over de resultaten – weer een klein beetje meer van Albelli te houden ;)

 

Waar laat jij fotoboeken afdrukken en hoe tevreden ben je over het resultaat?

 

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place