joomla

Kommer en kwel in Joomla (+ oplossing)

Op 31 december 2014 heb ik mijn 52 weken project 'abstract' afgesloten. Uiteraard heb ik in 2014 elke week een foto met de wereld gedeeld. Maar per 1 januari van dit jaar was het klaar. Het enige wat nog restte was een fotoboek maken. De website blijft als archief.

Update Joomla & extensies

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om de website volledig up to date te houden en hackers zo min mogelijk kans te geven. Een website in stand houden als archief vergt dus nog steeds tijd en onderhoud. Joomla is het content management systeem waarin ik de website heb gebouwd. Periodiek komen er (veiligheids)updates voor Joomla en voor de gebruikte extensies.

SEO – vriendelijk

Mijn template was mobiel vriendelijk, maar een SEO-check vertelde mij dat er toch nog behoorlijk gesleuteld moest gaan worden. In de loop van 2014 zijn er dan ook regelmatig wijzigingen doorgevoerd in template, extensies en het .htaccess-bestand. Net zo lang tot vriend Google tevreden was. En ik dus ook.

Wil je meer weten over SEO? Zie Wikipedia: SEO of zoekmachineoptimalisatie

U heeft geen toestemming om deze link te gebruiken voor directe toegang tot deze pagina (#nr) /
You are not permitted to use that link to directly access that page (#nr)

Deze week heb ik het fotoboek van mijn project binnen gekregen. En dat MOET gedeeld worden. Bij voorkeur op meerdere plaatsen maar hier kun je meekijken: abstract.
Het lumineuze idee om er een soort van blog aan te koppelen (want ik blijf abstracte foto's maken) werd een nachtmerrie. Om de haverklap kreeg ik in de artikel-sectie de bovengenoemde foutmelding waarbij (#nr) staat voor het id van het artikel.

Toevoeging: er bestond een website met alle abstracte foto's, inspiratie én het fotoboek. Begin 2019 is deze website offline gegaan en staat er hier een beknopte weergave.

Oplossing

Wat doe je bij een foutmelding waarvan je absoluut geen idee hebt waar het vandaan komt? Juist. Google. En dan ga je zoeken. Zoeken tot je een ons weegt. In dit geval heeft de urenlange zoektocht wel tot een oplossing geleid. Hoewel, deze oplossing heb ik niet terug gevonden in de diverse fora terwijl ik echt niet de enige ben die met z'n handen in het haar zit/zat.

.htaccess

Uiteindelijk ben ik gaan testen en testen en testen en heb ik alle extra toegevoegde extensies één voor één uitgeschakeld. En weer ingeschakeld.
Weet je wel hoe vaak ik een back up heb terug geplaatst?

De foutmelding bleef en artikelen bewerken bleef onmogelijk tenzij je eerst uitlogde om daarna weer in te loggen. Eén kans had je om het artikel te bewerken, daarna was het mis.
En opeens was daar 'het lampje'. Mijn .htaccess was niet meer het originele bestand van de installatie. Bij wie wel overigens?
De bezem is door de .htaccess gehaald en gestript tot – bijna – origineel en zie, geen foutmelding meer. Ik ben weer een gelukkig mens.

'Waar heeft ze het over?'

Ik zie het je denken. Tsja, dit is een beetje werk gerelateerd geneuzel.
Sorry ;-)

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place