Eerste Paasdag gaan we uitgebreid brunchen, iedereen schuift aan. Dat betekent ook dat ik de dag ervoor geen zin heb om lang in de keuken te staan. Kids vonden het prima om iets makkelijks te eten. En het werd een heerlijke maaltijdsoep.
Eerste Paasdag gaan we uitgebreid brunchen, iedereen schuift aan. Dat betekent ook dat ik de dag ervoor geen zin heb om lang in de keuken te staan. Kids vonden het prima om iets makkelijks te eten. En het werd een heerlijke maaltijdsoep.
Om bij de lammetjes te blijven, laat ik beginnen met de excuses voor de foto. Denk dat ik er toch een ietsje meer tijd voor had moeten nemen voor een beter resultaat. MAAR … dat neemt niet weg dat het aangepaste recept van pilav met spinazie en lamszadel wél erg lekker was. Tenminste dat vond ik.
Het maakt niet uit wanneer maar het is ALTIJD tijd voor appeltaart. Toch?
Wanneer je mij op Instagram volgt, heb je ze al een keer voorbij zien komen: de gevulde druivenbladeren van onze Syrische achterburen. Het was een soort van ruilhandeltje, zij de bladeren uit mijn tuin en ik mocht het resultaat proeven. Goede deal toch?
Afgelopen week zijn er weer druivenbladeren van eigenaar gewisseld, maar ze vonden het lastig om het recept uit te schrijven. En dat snap ik. Anderhalf jaar in Nederland en ik heb er bewondering voor hoe goed dat ze onze taal al machtig zijn. Maar een recept uitschrijven? Of ik dan die middag bij hen thuis wilde komen kijken hoe deze maaltijd bereid wordt? Daar zeg ik geen nee tegen. Maar het recept gaat een ietwat lastig worden, veel wordt namelijk op 'gevoel' toegevoegd ;)
Kijk je mee?
Het stond al even in de planning, dat etentje met lieve vrienden. Met veelal volle agenda's is het dan niet altijd even gemakkelijk om deze ook daadwerkelijk te matchen. Uiteindelijk werd de datum geprikt: 21 augustus. En heel stiekem verheugde ik mezelf op een bbq tijdens een zwoele zomeravond. Niets bleek minder waar, de voorspellingen varieerden van veel tot héél véél regen die dag. Het alternatief was een overheerlijke kaasfondue. Ook niet slecht ;-)
En een appel-rozijnmuffin bij de koffie.
Bij de spinaziecurry werd afgelopen dinsdag nog een zeer smakelijke salade geserveerd: tomatensalsa. En ook dit is een aanrader als bijgerecht bij bijvoorbeeld een warme maaltijd, een picknick of een bbq.
De astrologische winter is officieel begonnen. Voor mij betekent dit meer stamppotten maar ook erwtensoep. Niet uit een pakje of blik, maar 'gewoon' een dag lang laten pruttelen op je fornuis. Tien liter om precies te zijn, de dubbele hoeveelheid van het recept. Wat overblijft wordt verdeeld onder familie/vrienden of gaat in de diepvries.
Eet smakelijk!