Lenterisotto met groenten & merguez

Recept: lenterisotto met groenten & merguez

Gister vierde M. haar verjaardag met een zeer select groepje intimi en prikte P. vooraf in huize Mickey een vorkje mee. Stiekem was het weer een tijdje geleden dat ik zelf verantwoord en gezond had gekookt. Iets met een volstrekt zinloos diepvriesmanagement en het oplossen daarvan.

Het toeval wil dat ik deze week de nieuwe Allerhande doorbladerde en daar toch lekker smulwerk tegenkwam. Het management van de trapkast verdient ook nog geen schoonheidsprijs, het werd risotto die een ietwat over datum was. Zonder de tuinbonen want meh.

 

Zoete frittata met kaneel en kokos

Zoete frittata met kaneel en kokos

Het stond al bijna 2 maanden in de agenda: eerste paasdag ‘s middags – één van de weinige dagen dat iedereen zou kunnen – bier & bites in Eindhoven. Een soort van ‘traditiebreuk’ want geen brunch. Totdat er geluiden kwamen dat de paasbrunch toch altijd wel érg gezellig is en zeer op prijs wordt gesteld.

Ondergetekende is de keuken ingedoken en heeft onder andere deze frittata op tafel getoverd.

 

Nationale week zonder vlees

Van huis uit ben ik opgegroeid met aardappelen, groenten en vlees. De klassieke maaltijd. Elke dag. Zonder uitzondering. Nee, correctie, met een enkele uitspatting. Nasi stond al op de lijst van exotische gerechten. Een soort van, maar mijn moeder kookte dat dan weer wel. Net als macaroni. De nasi was nog wel te kanen, maar de macaroni. Die was voor mij niet weg te krijgen: elleboogjes, smac en een pakje macaronimix.

 

Madras curry-kokossoep

Madras curry-kokossoep

De laatste verhuizing! Voorlopig tenminste. P. heeft voor een zéér betaalbaar bedrag een mooie kamer in een voormalig klooster. In Eindhoven. Op loopafstand van school en het busstation. De nodige spierbundels m/v werden ingeschakeld voor D-Day. Daarnaast werd er hier in huis ook nog geluncht. Mijn smaakpapillen zeiden 'licht pittig', maar de meningen verschillen hierover ;)

Kwarkcake

Recept: kwarkcake

In het kader van goede voornemens en zo, besloot ik dat het tijd was om weer eens iets te gaan bakken. Maar wat?

Ik hou van kwarktaart en de kwarkbollen die C in elkaar draait zijn goddelijk. De ruimte in mijn diepvries is en blijft beperkt. Iets met diepvriestechnisch mismanagement, (te)veel eten klaar maken en de overgebleven ruimte toch volstouwen. Het werd geen taart. Dat is duidelijk. Ook geen bollen. C is in Breda en niet in mijn keuken. Toen kwam ik dit recept tegen: kwarkcake.

De kwark, ja de magere, had ik al op voorhand gekocht en was ervan overtuigd dat ik voldoende ingrediënten voor een baksel in huis zou hebben. Op de rozijnen na bleek dat inderdaad ook zo te zijn. Plus mijn versie is een ietsje minder gezond. Hoe dat komt? Nou, ik proef het deeg/beslag altijd voordat ik het bak en dit was bijna smerig ZONDER suiker. Voor mij dan hè.

Het goede nieuws is dat er zeker de helft minder suiker in zit dan in een gewone cake en vrijwel geen boter (olie).