Hotel Weisses Ross @ Stolberg in Harz

Hotel Weißes Roß @ Stolberg im Harz

Gastvrouw:
Katja Neldner

Adres:
Rittergasse 5
06536 Südharz/OT Stolberg
Duitsland

Telefoon:
+49 34654 403

www.weisses-ross-stolberg.de
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De plannen voor de vakantie kregen steeds meer vorm. Wat vooral duidelijk was: ik wilde niet in één keer doorrijden naar Roudnice nab Ladem. Die 765 kilometer, dat was me – op dat moment – toch echt te ver. Tsja, en wat doe je dan?

Zoektocht naar een bed

Hoewel ik een complete kampeeruitrusting in mijn auto zou hebben, ging de voorkeur toch uit naar een vast bed. Voor meerdere nachten want vakantie. Dat mocht in een hostel, hotel, pension of appartement zijn. Dat maakte me niet zoveel uit.

Mijn blik viel op het nationaal park Harz. Op Booking.com kun je in dit gebied al heel veel accommodaties vinden om uiteindelijk in de Südharz uit te komen. Hotel Weißes Roß kwam voorbij en ik was verkocht. Dit hotel is in 1627 gebouwd als herberg en gelegen in het centrum van het middeleeuwse vakwerkstadje vlakbij het stadhuis, op het marktplein, maar op een rustige locatie. Bezienswaardigheden en verschillende restaurants zijn gemakkelijk te voet in een paar minuten te bereiken. De gratis parkeerplaats bevindt zich direct achter/naast het hotel. Híer zou ik gaan boeken, maar dan wel via de eigen website van het hotel. Krap twee weken voor vertrek werd dit geregeld. Ruim op tijd toch?

Warm welkom

Zoals je hier hebt kunnen lezen, ging de reis iets minder voorspoedig dan gehoopt. Tegen half 5 ben ik ingecheckt en voelde me meteen welkom door de ontzettend vriendelijke en behulpzame gastvrouw Katja Neldner.

Mijn ruime kamer keek uit op de hoofdstraat en op het Stolberger Schloss. In de ochtend werd er verse koffie en een (net) gekookt eitje geserveerd bij het ontbijt. Je kunt het slechter treffen ;)

De Duitse taal

Ooit, in een heel ver verleden, heb ik één jaar Duits gehad op school om het daarna direct te laten vallen. Iets met geen talenknobbel. En dan toch proberen om mensen in hun eigen taal aan te spreken. Proberen hè! En dan hele gesprekken voeren. Ik kan doe dat.
In Tsjechië was dat … ehhh … onmogelijk ...

 

 

 

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place