Base Camp Medvedin @ Špindlerův Mlýn

Base Camp Medvedin @ Špindlerův Mlýn

Na 4 nachten op het kamp Aeroklub @ Roudnice nad Ladem is het voor mij toch echt tijd om op het gemakje mijn tentje weer in te pakken en mijn reis verder te vervolgen. Ik heb getwijfeld om naar het zuiden af te zakken, met name de Moldau onder Praag met de stuwmeren, of richting het noordoosten te rijden om het Reuzengebergte te ontdekken.

De keuze viel op het Reuzengebergte!

Op Booking.com had ik al wat rond gesnuffeld naar campings en stiekem ook naar andere accommodaties.

Uiteindelijk bleef ik in mijn zoektocht hangen bij Base Camp Medvedin @ Špindlerův Mlýn. Alleen, via Booking.com kon ik niets over de kampeermogelijkheden vinden. Wel op de eigen website van het base camp en ik besloot de gok te wagen om op de bonnefooi daarheen rijden.

In Nederland had ik al een tolvignet Tsjechië gekocht en koos voor de snelste route – dus zoveel mogelijk snelweg - naar Špindlerův Mlýn. Ja, ik weet het. Eigenlijk zonde, maar ik had nog meer kilometers ter plekke in gedachten …

Prachovské skály

Op de route naar Špindlerův Mlýn lag ook een prachtig rotsgebergte, Prachovské skály, en bij het zien van de foto’s op Google liep het water mij in de mond. Dat was smullen en vast héél véél fotograferen. Dacht ik. En stuurde mijn auto ook netjes hier naar toe.

De eerste tegenvaller was het betalen van omgerekend € 5,00 parkeergeld. Maar alles voor het goede doel én mooie foto’s. De tweede tegenvaller kwam eigenlijk net op tijd. Voordat ik mijn toegangskaartje kocht, was ik zo verstandig om te vragen hoeveel tijd het bezoek aan Prachovské skály zou kosten. De beste man vertelde mij dat dit minimaal 2 uur in beslag nam. Minimaal hè.

Die tijd had ik helemaal niet (meer) wilde ik op een fatsoenlijk tijdstip op het base camp aankomen. Het bezoek aan Prachovské skály zou op een later tijdstip in mijn planning verschijnen ;)

Špindlerův Mlýn, de 'parel van het Reuzengebergte'

Zodra ik van de snelweg af was, begon het genieten van de rit over kleine(re) wegen door prachtige natuur en grote en kleine dorpen. Langzaam werden de heuvels hoger en al snel kon ik afslaan naar het dal waardoor de Elbe stroomt. Aangekomen in Špindlerův Mlýn zie ik dat dit dorp voornamelijk georiënteerd is op … wintersport. Die had ik even niet zien aankomen ;)

Net als ik me ook niet gerealiseerd had dat ik aan het einde van een dal een camping had gezocht. Een doodlopend dal welteverstaan. En echt, het is er zo verschrikkelijk mooi maar wil je iets gaan ondernemen dan ‘moet’ je weer het dal uit. Een kleine 30 minuten rijden ...

Base Camp Medvedin

Aan de noordzijde van Špindlerův Mlýn ligt, niet te missen, Base Camp Medvedin op 700 meter hoogte. Aan, hier nog een heel klein stroompje, de Elbe. Bij de receptie werd ik super vriendelijk ontvangen en er was genoeg plaats om een plekje te kiezen en mijn tentje op te zetten. Dat ik nog geen idee had hoe lang ik wilde blijven was geen enkel probleem: ‘Betaal maar voor 3 nachten en laat dan maar weten wat je verder doet’.

Naast een camping heeft het base camp ook chalets, appartementen en bungalows, maar aan alles zie je dat dit een ‘hotspot’ in de winter is: het base camp ligt op 250 meter van de skilift en die biedt directe toegang tot het skigebied Medvedin.

De camping is alleen toegankelijk voor de eigen gasten. Ik heb er voor gekozen om mijn auto niet bij de tent te parkeren maar op het dichtbij gelegen parkeerterrein binnen de slagbomen. Het sanitair ziet er keurig uit, alleen de sleutels op de wc-deuren ontbreken ;)

Voor de douche wordt 5 CZK ( ~ € 0,21 ) gevraagd voor 4 minuten warm water en ik kom tot de ontdekking dat ik dit niet gewend ben en dat het best lang is. Hallo kort douchen @ home.

Wat ik ook nog nooit heb meegemaakt … het camp heeft echt heel uitgebreide voorzieningen en gezamenlijke ruimtes: er zijn 2 volledig ingerichte keukens, inclusief kookplaat en koelkast, er is een zitruimte met biljart, er is opslagruimte voor fietsen en ski-spullen plus een droogruimte.

Doordat het camp zo hoog ligt, is het overdag qua temperatuur heel goed te doen. De nachten daarentegen kunnen erg fris zijn. De koudste nacht die ik heb gehad tikte net de 5°C aan. Fris zei ik toch?

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Ken je die slogan nog? Ja? Mag ik dan voorzichtig zeggen dat je oud(er) bent? *grinnik*
Dit was namelijk de slogan van een postbus 51-campagne van de Nederlandse Rijksoverheid die liep van 1989 tot en met 1992. Op minder hoge temperaturen was ik voorbereid en had de Eurom Fanheater 600 bij mij. Ideaal!

Tijdens een zware onweersbui bleek mijn tentje te lekken. En dat ‘s nachts. Niet ideaal dus. Maar ik kan het mijn tentje niet kwalijk nemen. In 2007 is er een Safarica Laguna 210 koepeltent aangeschaft die heel vaak mee is geweest en heeft tot nu toe altijd gedaan wat ‘ie moest doen. Thuis zal ik me eens gaan oriënteren op een nieuwe tent met meer gemak dan 130 cm stahoogte. Nee … ik zeg niet dat de leeftijd begint te tellen ;)

Waar vind je Base Camp Medvědín?

Špindlerův Mlýn 276
543 51 Špindlerův Mlýn
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.bcmedvedin.cz
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Wil je een boeking maken bij het Base Camp Medvědín, dan maak je mij blij wanneer je dat via deze link doet: Base Camp Medvedin

Conclusie over mijn verblijf in het Base Camp Medvedin: al met al een dikke vette aanrader.

 

 

 

 

 

 

Elk artikel op mickeysplace.nl kán affiliatelinks bevatten, zie de disclaimer

Over

 

Hoe weet je zeker dat je zoveel mogelijk onthoudt (hallo digitale dementie) en dat je anderen niet zult vervelen met nieuwe foto's, verhalen en recepten? Maar dat iedereen kan besluiten om er wel of om er juist helemaal geen aandacht aan te besteden? Nou, simpel! Je maakt een website ;)

Have fun @

 

Have fun @ Mickeys Place

© & disclaimer

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Mieke de Weert & mickeysplace.nl tenzij anders vermeld. Gebruik van eigen tekst en/of foto's zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden.

 

© & disclamerMickey's Place